>> כל המתכונים לראש השנהמתכונים של מנות עיקריות לראש השנהמתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנהמתכוני דגים לראש השנהמתכוני קינוחים לראש השנהמתכונים: קינוחים פרווהמתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמומתכונים של אבי לוי לראש השנהמתכונים של אביב משה לראש השנהמתכונים לארוחת חג זולהמתכוני עדות לראש השנהארוחת חג שכל אחד יכול להכיןמתכונים לעוגות דבשגפילטע פיש טבעוניהמרכיבים (ל-12 קציצות): לקציצות: 2 כוסות שקדים, מושרים במים במשך 8 שעות ומסוננים (אין צורך לקלף) 1 כוס אגוזי פקאן 2 גזרים, חתוכים 2 גבעולי סלרי, פרוסים 1 כף בצל, קצוץ 1/4 כפית מלח 2 דפי אצות נורי, טחונים בבלנדר לאבקה לקישוט: 12 עיגולים דקים של גזרלחזרת: 2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות 1 כפית גדושה אבקת ווסאבי 1 כפית מיץ לימון טרי 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץאופן ההכנה:1. טוחנים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה. יוצרים מהתערובת קציצות ומקשטים בפרוסות גזר.2. מכינים את החזרת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד. מגישים את הגפילטע פיש עם החזרת.מרק פטריות עשיר עם בצל, תימין וקשיוהמרכיבים (6 מנות): 3 בצלים גדולים, קצוצים דק 1 כפית שמן קוקוס אורגני 4 שיני שום, כתושות 3 אריזות של פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לחתיכות קטנות, ללא הרגליים 1 כפית מחוקה מלח הימלאיה 4 עלי דפנה 4 גרגירי פלפל אנגלי שחור 2 כפיות מחוקות תימין יבש 1 כפית פפריקה חריפה 6 כוסות מים כף וחצי קמח אורז חום 1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו 3 שעות וסוננו 1 כף מיסו אורז חוםאופן ההכנה:1. מטגנים בסיר בינוני את הבצל בשמן הקוקוס 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים מעט מים, שהבצלים לא יידבקו.2. מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים עוד 10-15 דקות. מוציאים כוס מהתערובת ושומרים בצד.3. ממליחים את הפטריות והבצל שבסיר ומוסיפים את התבלינים והמים.4. מערבבים את קמח האורז עם 1/4 כוס מים ומוסיפים למרק. מחממים על אש נמוכה 15 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.5. טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם הפטריות והבצל ששמרנו בצד וכוס מים, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.6. מוסיפים את תערובת הקשיו למרק ומערבבים.7. מוסיפים את המיסו וטועמים. מוסיפים תבלינים לפי הצורך, אבל לא מחממים שוב (אם מחממים – נמנעים מלהגיע לרתיחה). מגישים חם.מג'דרההמרכיבים (5-6 מנות): 2 כוסות אורז מלא 4 כוסות מים כוס עדשים מונבטות 2 בצלים בינונים, קצוצים כף שמן קוקוס מלח חצי כפית כמון חצי כפית חאוויג' חצי כפית קינמוןאופן ההכנה:1. מבשלים את האורז במים עד רתיחה.2. מנמיכים את האש ומניחים להתבשל עד שכמעט כל המים מתאדים (כ-45 דקות).3. מוסיפים את העדשים המונבטות ומחכים שכל המים יתאדו. מכבים את האש ומשאירים 5 דקות בסיר סגור.4. בינתיים מקפיצים את הבצל קצוץ בשמן קוקוס, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם האורז.תבשיל שעועית לבנה ענקית (בובס) עם עגבניות, עלי מנגולד ושוםהמרכיבים (4-6 מנות): 2 כוסות שעועית לבנה יבשה ענקית (בובס), שהושרתה במים 12 שעות, נשטפה וסוננה 2 עלי דפנה 4 גרגרי פלפל אנגלי 1 בצל קצוץ 1 כפית שמן קוקוס 3 שיני שום, חתוכות גס 5 עגבניות, קלופות וחתוכות גס 1/2 כפית מלח 1 כפית אורגנו יבש כפית עלי תימין יבשים (או כל תערובת עשבי תיבול אחרת) צרור עלי מנגולד, שטופים וחתוכים גס 10 זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים וחתוכים מעט שמן זיתאופן ההכנה:1. שמים בסיר את שעועית הבובס עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומקפים (מנקים) את הקצף שהצטבר למעלה. מכסים את הסיר ומבשלים 40-60 דקות על אש נמוכה, עד שהשעועית רכה אך עדיין שומרת על צורתה.2. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בשמן קוקוס על להבה בינונית למשך 5 דקות (אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים, כדי למנוע הידבקות). מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות.3. מוסיפים את המלח ואת שאר התבלינים, מוסיפים את שעועית הבובס, את עלי המנגולד ואת הזיתים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.4. מזלפים שמן זית ומגישים עם סלט או מעל אורז חום. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט.* אוהבי השום יכולים להוסיף שום טרי כתוש בסיום הבישול.סלט אטריות צלופן אסייתיסלט טבעוני מקסים עם כרוב, רימונים ובצל ירוק ברוטב קשיו וג'ינג'רהמרכיבים: 1 חבילת אטריות שעועית (צלופן) 1 בצל ירוק, קצוץ ½ זוקיני בינוני, חתוך לרצועות דקות 1/4 כרוב סגול בינוני, חתוך דק ¼ צרור כוסברה, קצוץ גס גרגרים משני רימוניםלרוטב: 1 כוס קשיו, מושרים לשעתיים ושטופים היטב 1 ליים סחוט 1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק 1 שן שום מרוסקת 2 תמרים 1/3 כוס מים 1 כפית מלח כפית ורבע כפיות פלפל קאיין (חריף) טחון, או פלפל אדום חריף טריאופן ההכנה:1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וסמיך למדי. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. אם מכינים את הרוטב כמה שעות לפני ההגשה, יש לשמור במקרר בצנצנת זכוכית.2. מכינים את הסלט: מכינים את האטריות על פי הוראות היצרן, וחותכים או גוזרים אותן לשניים.3. מערבבים את שאר חומרי הסלט (בלי האטריות) בקערה גדולה. מוסיפים את האטריות ואת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.4. מפזרים רימונים למעלה ומגישים.אפשרויות גיוון: • אפשר להשתמש בירקות שונים, כמו אפונה ירוקה חיה או מאודה קלות, ברוקולי או כרובית. • אפשר להוסיף נבטים טריים כמו נבטי שעועית מאש או נבטי חמנייה. • ניתן להוסיף גרעיני חמנייה, שומשום מלא או אגוזי מלך קצוצים גס.סלט גזר, שקדים ורימוניםטרי טרי, ברוטב עשבי תיבל טריים עם תפוזים ופסיפלורההמרכיבים: לסלט: 4 גזרים מגורדים גס 1/4 כוס שקדים טחונים גס גרגרים מרימון אחדלרוטב: מיץ מתפוז אחד מיץ וגרעינים מ-2 פסיפלורות 2 כפות שיבה 2 עלי סייג' קצוצים דק 4 עלי אורגנו טריים קצוצים דק 1 כפית מלח הימלאיה קמצוץ פלפל קאיין או פלפל אדום חריף קצוץ דקאופן ההכנה:1. מערבבים היטב את מרכיבי הסלט.2. משקשקים את חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים.משקה קר של תפוחים ורימוניםהמרכיבים (לקנקן של 1 ליטר): מסחטת מיץ (אפשר להשתמש בבלנדר, ואחר כך לסנן את המיץ דרך בד) 6 תפוחים גדולים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות גרגרים משני רימונים בשרניים מיץ מחצי לימון כפית גרידת לימון 6-8 עלי נענע להגשה: קרח כתושאופן ההכנה:1. שמים את התפוחים והרימונים במסחטת מיץ. מיץ הרימון עשוי לצאת בצבע מעט חלבי – זה בגלל הגרעינים, וזה טוב – זה מוסיף טעם אגוזי.2. מעבירים לקנקן, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ושומרים במקרר.3. מגישים עם קרח כתוש.תפוחים ממולאים אפוייםהמרכיבים (6-8 מנות): 10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (מסג גאיה או יונתן) כוס שקדים שהושרו 8 שעות במים וסוננו (אין צורך לקלף אותם) 1/4 כוס מים 8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס 1/2 כפית קינמון 1/5 כפית ציפורן קורט מלחלרוטב: 2 כוסות מים או יין אדום 1/2 תפוז חתוך לחתיכות 1/4 מקל קינמוןלקרם קשיו ותפוחים: 1 כוס קשיו שהושרה שעתיים 4 תמרי מג'הול 1 תפוח מוזהב חתוך גס 1/4 כוס מים קורט מלח 1/4 כפית הלהוראות ההכנה:1. מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.2. שמים את השקדים והמים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים והתבלינים וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.3. ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.5. אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.6. מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.* המנה תישמר במקרר 3 ימים.* כל המתכונים באדיבות ציונה מלמן, שפית ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999>> קינוחים פרווה לראש השנה>> כל המתכונים לראש השנה