עוגת תפוחים מנצחת עם שטרויזל
זו העוגה שהייתי מסכים לאכול כל יום עם הקפה. שטרויזל הם פירורי בצק עשויים קמח, סוכר וחמאה, שמפוזרים על העוגה ומעניקים לה פריכות, במיוחד כשיש מלית עסיסית כמו מלית תפוחים.
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח
½ כוס (100 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה בגודל L
2 כפות חלב
למלית:
8 תפוחי עץ גרני סמיט
מיץ מלימון אחד
½ כוס (100 גרם) סוכר
לבלילה:
150 גרם חמאה רכה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
2 חלמונים מביצים בגודל L
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
½ כוס (45 גרם) אבקת שקדים טחונים
קליפה מגוררת מלימון קטן
לשטרויזל:
1 כוס (140 גרם) קמח
½ כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס (45 גרם) אבקת שקדים
תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
>> בואו לבקר אותנו בפייסבוק, טעים שם
אופן ההכנה:
1. הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ועל הדפנות.
2. המלית: קולפים את התפוחים, מנקים מליבות וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים ידנית. מניחים על הבצק שבתבנית.
3. הבלילה: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים ויוצקים על מלית התפוחים.
4. להכנת השטרויזל: מעבדים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים לקבלת פירורים גדולים ומפזרים על התפוחים.
5. אופים 35 דקות עד להזהבה. מגישים פושר.
עוגת לימון ופרג
עוגת לימון יפה וטעימה, משובצת בזרעוני פרג שלמים.
מרכיבים:
6 ביצים בגודל L
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם חמאה, מומסת
½ כוס (125 מ"ל) מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות זרעוני פרג (לא טחונים)
2 תבניות אינגליש קייק באורך 32 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הביצים והסוכר ומערבלים 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת המתוקה, החמאה, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבלים דקה.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים דקה.
3. מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
עוד באוכל טוב:
קרנץ מסקרפונה וצימוקים
גבינת המסקרפונה עושה את כל ההבדל - אל תשתמשו בתחליפים.
מרכיבים:
לבצק שמרים:
½3 כוסות (500 גרם) קמח
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס (125 מ"ל) חלב
25 גרם שמרי שמרית
קליפה מגוררת מלימון קטן
4 ביצים בגודל L
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
למלית:
100 גרם חמאה רכה
½1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 חלמונים מביצים בגודל L
500 גרם גבינה מסקרפונה
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
100 גרם צימוקים בהירים קטנים
לזיגוג:
1 ביצה, טרופה בכף חלב
2 תבניות אינגליש קייק בגודל 11x30 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה:
1. יום קודם, מכינים בצק שמרים: שמים בקערת מערבל (מיקסר) עם וו לישה את כל המרכיבים פרט לחמאה ולמלח, ולשים 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה. מתקבל בצק רך ונוזלי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
2. להכנת המלית: שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה עם אבקת הסוכר והווניל ומערבלים. מוסיפים את החלמונים ולאחר חצי דקה את המסקרפונה, הקורנפלור, הפודינג והצימוקים. מערבבים ידנית לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה וחצי.
3. להכנת הקרנץ: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל חלק בצק לעלה מלבני בגודל 25x40 ס"מ. מורחים כל עלה במחצית מהמלית. מגלגלים לגלילות ומהדקים את הקצוות והתפר, כדי שהמילוי לא "יברח". חוצים כל גלילה לאורכה לשתי רצועות.
4. מניחים שתי רצועות זו על זו בצורת X ומלפפים לצורת בורג. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית. מכינים באותו אופן עוד קרנץ ומניחים בתבנית האחרת. מברישים בביצה הטרופה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים 40 דקות.
5. מחממים תנור מראש ל-175 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
עוגת שוקולד ואגוזים על בצק פריך
קלסיקה אמריקנית במיטבה: מלית שוקולד עשירה באגוזים מונחת על בצק פריך דק ומתפורר.
מרכיבים:
לבצק:
½1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות סוכר
3 כפות חלב קר
למלית:
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים בגודל L + חלבון
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס (70 גרם) קמח
200 גרם שוקולד מריר (55% מוצקי קקאו), מרוסק לפירורים גסים
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במיכל מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.
2. להכנת המלית: שמים במיכל מעבד מזון את הסוכר, הביצים, החלבון, החמאה והקמח ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ידנית.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית עם הבצק ואופים 35 דקות עד שהעוגה משחימה. מגישים בטמפרטורת החדר.
"מתוקות ונפלאות", הוצאת מודן, 84 שקלים