מאפה פסטה-פיצה

מתחילים עם המכנה המשותף (שאינו נמוך בשום צורה!), המנה שתקסום לכל יושבי השולחן, ילדים כקשישים, כי שילוב בין פסטה לפיצה (וקצת ללזניה) הוא לא משהו שאפשר לעקם עליו פרצוף, לא משנה בני כמה אתם ומה העדפותיכם הקולינריות. חוץ מפסטה, עגבניות וגבינות יש שם גם זיתים, מה שמושך לכיוון הפיצה, והכיף הוא שכל ההכנה תגזול מכם משהו כמו 15 דקות של עבודה (אגב, זה גם עובר הקפאה מצוין).

מאפה פסטה-פיצה

מאפה פסטה-פיצה (צילום: דניה ויינר, RedDish)
מאפה פסטה-פיצה|צילום: דניה ויינר, RedDish

קיש פטריות

מצד אחד מדובר באחת המנות ה-קלאסיות לשבועות. מצד שני, יש משהו מאוד לא קלאסי בקיש הזה, וזה הבצק שלו. בניגוד לרוב המכריע של מתכוני הקישים, שמשתמשים בבצק פריך, את הקיש הזה מכינים עם מה שפעם קראו לו בצק שק"ם על שם שלושת מרכיביו - שמנת חמוצה, קמח ומרגרינה (שממירים בחמאה). בניגוד לבצק הפריך, שהוא קצת פרימדונה, את זה מערבבים בכף, ובזה מסתיים כאב הראש.

קיש פטריות

קיש פטריות מושלם של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
קיש פטריות מושלם של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בורקס פילו עם תרד וגבינות

יותר מבורקס, מדובר ברולדות של בצק פילו, ואחרי שהכנו אותן בעצמנו אנחנו יכולים לעדכן שמדובר במתכון עם יחסי עלות-תועלת פשוט מעולים. ההכנה היא פשוטה, ההגשה יכולה להיות בתוך תבנית האפייה (זה ממש מרשים ויפה), והתוצאה פשוט נהדרת גם בטעם וגם במרקם. ניסינו גם להכין את אותו מתכון עם מילוי של פירה עם הרבה בצל מטוגן, ואנחנו מרגישים מחויבים לספר לכם שגם זה יוצא מושלם, אבל בארוחה הספציפית הזאת יש לנו תפוחי אדמה בהמשך, אז נישאר עם גרסת התרד והגבינות המקורית. 

בורקס פילו עם תרד וגבינות

מילוי טעים! (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
רולדת פילו של קרן אגם|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

תפוחי אדמה מוקרמים

הנה תפוחי האדמה שהבטחנו: תפוחי אדמה מוקרמים, ממש כמו פעם, כולל רוטב הפטריות! שלא כמו פעם, עכשיו אין כניסה לפטריות מקופסה. תצטרכו להצטייד בסלסילת פטריות טריות, ואנחנו מבטיחים שזה ישתלם לכם.

תפוחי אדמה מוקרמים

יא אללה איזו הקרמה. תפוח אדמה מוקרם (צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako)
יא אללה איזו הקרמה|צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

סלט יווני

והנה אנחנו מגיעים לחלק של הסלטים, שאנחנו מודים שעורר בנו התלבטויות. מצד אחד רצינו להפציץ עם מנות חגיגיות ומתוחכמות, שכולם יבינו שאצלנו חג זה חג, מצד שני הרגשנו שזה דווקא המקום להשאיר את זה פשוט - וללכת על סלטים שתמיד מצליחים, וכאלה שכולם אוהבים. בחרנו באופציה השנייה, והראשון בקטגוריה הוא כמובן סלט יווני. 

סלט יווני

סלט קפרזה

עוד סלט קלאסי נהדר, שמכינים ממש ברגע, כשהאורחים כבר צועדים קוממיות אל שולחן האוכל. אם בא לכם לשדרג אתם בהחלט מוזמנים ללכת על הקפרזה עם הגבינה המטוגנת, אבל גם הגרסה הרגילה, עם כדורי המוצרלה הקטנים, עושה את העבודה מעולה.

סלט קפרזה

סלט קפרזה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט קפרזה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קרמשניט אישיים

את כל הזמן שחסכנו לכם במנות עד כה אנחנו מבקשים שתשקיעו בקינוח. מדובר בעוגות מילפיי אישיות (שנקראות גם קרמשניט או עוגת נפוליאון), ולא מדובר במתכון של יום עבודה אבל בהחלט כן במתכון שידרוש שעה מזמנכם. צריך להכין קרם פטיסייר (זה לא סיפור, אבל גם לא משהו שאפשר לעשות על הדרך), וגם לאפות ריבועים של בצק עלים, שזה עבודה של התנור, לא שלכם. אחר כך צריך לפרוס יפה את התותים שיקשטו את המנה, ולהרכיב את הקינוחים אחד אחד. כאמור, לא תורה מסיני אבל בהחלט קינוח שמצריך ריכוז. 

קרמשניט אישיים

מילפיי - התותים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מילפיי - התותים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
מילפיי - מוכן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כל אחד מקבל כזה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה אוראו

התשנו אתכם קצת עם הקרמשניט? נפצה בעוגה השנייה, שהיא עוגת גבינה פשוטה, אפילו בלי הפרדת ביצים. שתי הסיבות שבחרנו דווקא בה, על פני שלל עוגות הגבינה שאנחנו מכירים: 1. היא גם אפויה וגם פירורים, אז אנחנו מרגישים שבהכנה שלה אנחנו עומדים טוב יותר בדרישות החג, ו-2. יש בה אוראו. חולשה שלנו מאז ולעולם.

עוגת גבינה אוראו

עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

חג שמח ושקט, ושישובו כולם לבתיהם בשלום.