מאפה פסטה-פיצה
מתחילים עם המכנה המשותף (שאינו נמוך בשום צורה!), המנה שתקסום לכל יושבי השולחן, ילדים כקשישים, כי שילוב בין פסטה לפיצה (וקצת ללזניה) הוא לא משהו שאפשר לעקם עליו פרצוף, לא משנה בני כמה אתם ומה העדפותיכם הקולינריות. חוץ מפסטה, עגבניות וגבינות יש שם גם זיתים, מה שמושך לכיוון הפיצה, והכיף הוא שכל ההכנה תגזול מכם משהו כמו 15 דקות של עבודה (אגב, זה גם עובר הקפאה מצוין).

קיש פטריות
מצד אחד מדובר באחת המנות ה-קלאסיות לשבועות. מצד שני, יש משהו מאוד לא קלאסי בקיש הזה, וזה הבצק שלו. בניגוד לרוב המכריע של מתכוני הקישים, שמשתמשים בבצק פריך, את הקיש הזה מכינים עם מה שפעם קראו לו בצק שק"ם על שם שלושת מרכיביו - שמנת חמוצה, קמח ומרגרינה (שממירים בחמאה). בניגוד לבצק הפריך, שהוא קצת פרימדונה, את זה מערבבים בכף, ובזה מסתיים כאב הראש.

בורקס פילו עם תרד וגבינות
יותר מבורקס, מדובר ברולדות של בצק פילו, ואחרי שהכנו אותן בעצמנו אנחנו יכולים לעדכן שמדובר במתכון עם יחסי עלות-תועלת פשוט מעולים. ההכנה היא פשוטה, ההגשה יכולה להיות בתוך תבנית האפייה (זה ממש מרשים ויפה), והתוצאה פשוט נהדרת גם בטעם וגם במרקם. ניסינו גם להכין את אותו מתכון עם מילוי של פירה עם הרבה בצל מטוגן, ואנחנו מרגישים מחויבים לספר לכם שגם זה יוצא מושלם, אבל בארוחה הספציפית הזאת יש לנו תפוחי אדמה בהמשך, אז נישאר עם גרסת התרד והגבינות המקורית.

תפוחי אדמה מוקרמים
הנה תפוחי האדמה שהבטחנו: תפוחי אדמה מוקרמים, ממש כמו פעם, כולל רוטב הפטריות! שלא כמו פעם, עכשיו אין כניסה לפטריות מקופסה. תצטרכו להצטייד בסלסילת פטריות טריות, ואנחנו מבטיחים שזה ישתלם לכם.

סלט יווני
והנה אנחנו מגיעים לחלק של הסלטים, שאנחנו מודים שעורר בנו התלבטויות. מצד אחד רצינו להפציץ עם מנות חגיגיות ומתוחכמות, שכולם יבינו שאצלנו חג זה חג, מצד שני הרגשנו שזה דווקא המקום להשאיר את זה פשוט - וללכת על סלטים שתמיד מצליחים, וכאלה שכולם אוהבים. בחרנו באופציה השנייה, והראשון בקטגוריה הוא כמובן סלט יווני.

סלט קפרזה
עוד סלט קלאסי נהדר, שמכינים ממש ברגע, כשהאורחים כבר צועדים קוממיות אל שולחן האוכל. אם בא לכם לשדרג אתם בהחלט מוזמנים ללכת על הקפרזה עם הגבינה המטוגנת, אבל גם הגרסה הרגילה, עם כדורי המוצרלה הקטנים, עושה את העבודה מעולה.

קרמשניט אישיים
את כל הזמן שחסכנו לכם במנות עד כה אנחנו מבקשים שתשקיעו בקינוח. מדובר בעוגות מילפיי אישיות (שנקראות גם קרמשניט או עוגת נפוליאון), ולא מדובר במתכון של יום עבודה אבל בהחלט כן במתכון שידרוש שעה מזמנכם. צריך להכין קרם פטיסייר (זה לא סיפור, אבל גם לא משהו שאפשר לעשות על הדרך), וגם לאפות ריבועים של בצק עלים, שזה עבודה של התנור, לא שלכם. אחר כך צריך לפרוס יפה את התותים שיקשטו את המנה, ולהרכיב את הקינוחים אחד אחד. כאמור, לא תורה מסיני אבל בהחלט קינוח שמצריך ריכוז.


עוגת גבינה אוראו
התשנו אתכם קצת עם הקרמשניט? נפצה בעוגה השנייה, שהיא עוגת גבינה פשוטה, אפילו בלי הפרדת ביצים. שתי הסיבות שבחרנו דווקא בה, על פני שלל עוגות הגבינה שאנחנו מכירים: 1. היא גם אפויה וגם פירורים, אז אנחנו מרגישים שבהכנה שלה אנחנו עומדים טוב יותר בדרישות החג, ו-2. יש בה אוראו. חולשה שלנו מאז ולעולם.

חג שמח ושקט, ושישובו כולם לבתיהם בשלום.