לביבות זוקיני
כבר כמה שנים אנחנו זוממים לנסות בבית את לביבות הזוקיני של מסעדת גרקו. בערב סוכות עשינו את זה סוף סוף, ואין לנו אלא להצר על הזמן האבוד שבו חיינו בלי להכיר את העונג הצרוף הזה. מבטיחים לכם שהשם - קולוקיטוקפטדס - יותר מסובך מההכנה.
מאפה 12 האלים
ברשותכם אנחנו נשארים עוד שנייה ביוון - רק בשביל לחגוג על המאפה הגאוני שהיא הכניסה לחיינו, שלא במקרה נקרא מאפה 12 האלים. מדובר בסך הכל בשילוב של בצק פילו, קוביית גבינת פטה וזילוף של דבש (כאן שדרגנו עם בטטה, אתם לא חייבים), והתוצאה? נו, אלוהית.
מאפינס תפוחי אדמה וגבינות
לא, אלה לא המאפינס שאתם מכירים, אלא תפוחי תפוחי אדמה מעוכים בתבנית שקעים, שעליהם מפזרים גבינות ועוד תוספות טעימות, אם רוצים. הילדים יעופו, באחריות.
קראמבל קוקיז
אם עדיין לא נפלתם בטרנד הקראמבל קוקיז - סוכות הוא זמן נהדר לעשות את זה. כמה מושחתות וטעימות הן, העוגיות האלה עם הציפוי והציפוי לציפוי, ותסמכו על עדיקוש שעם המתכון שלה זה ייצא פיקס.
לביבות תפוחי אדמה
ביד אחד מגש של לביבות מהבילות, ביד שנייה גביע-שניים של שמנת חמוצה - וסידרתם לעצמכם נשנוש סוכה מושלם.
תפוחי אדמה אקסטרה פריכים
אם אתם אנשים שיודעים להעריך תפוחי אדמה בטוח תאהבו גם את המתכון הזה, לתפודים שמטוגנים בבלילה ומגיעים לפריכות שאפילו לא חלמנו עליה.
מאפה זיתים טורקי
אתם יכולים לקרוא לו בורקס - כל מה שצריך בשביל שתנסו אותו בבית (כי אחרי הפעם הראשונה אין לנו ספק שיבואו עוד עשרות).
פיתות מחבת
מתכון חדש יחסית של ענת אלישע, שגרם לנו לעבור דוך ממצב של דיאטה מוקפדת לזלילת פחמימות חייתית. ואנחנו לא מתחרטים!
פסטה מוקרמת בסיר אחד
עוד אחד של ענת אלישע, לפסטה בהשקעה מינימלית שבמינימליות. אם זה רק המשפחה הקרובה - היינו אפילו יוצאים לסוכה רק עם הסיר היפה הזה וכמה מזלגות.
קנלוני ברוטב רוזה
צינורות פסטה במילוי גבינות, מסודרים בשתי קומות ועטופים ברוטב רוזה קטיפתי. ככה הם נכנסים לתנור, ועכשיו רק תדמיינו את הריח כשהם יוצאים ממנו.
פרעצל פיצה
פרעצל ביתי הוא אהבה שלנו בלב, ועכשיו רק תחשבו מה קורה ללב הזה שלנו כשהפרעצל ממולא בגבינה ועגבניות.
תפוצ'יפס הום מייד
דמיינו את זה: יושבת כל המשפחה בסוכה מול מגש גדול של תפוחי אדמה דקיקים בתנור, כל אחד מנשנש מהם עם הרוטב המועדף עליו, וכולם מרגישים את ההפוגה מהשגרה השוחקת. עכשיו חג.
מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
אם יש לכם בצק עלים מוכן בבית אתם כפסע מבורקס הענק המושלם הזה, שיספק משפחה שלמה ואפילו עוד יישאר לשכנים.
>> למתכון: מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
מאפה פסטה-פיצה
גם פשטידה, גם פסטה, גם פיצה. יש מאכל יותר מתאים לסוכה מזה?
לחמניות שום פסטו
התאהבנו בהן בשבועות, אבל אין שום סיבה להשאיר אותן שם, גם לחגי תשרי מגיע ליהנות מהלהיט הזה.
לביבות זוקיני ועדשים כתומות
עדשים מושרות שלא עברו בישול הן חומר גלם נפלא להכנת קציצות ולביבות, והמתכון הזה הוא הוכחה מוחצת.
>> למתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומות
תפוחי אדמה צלויים בלמון
שיטה יוונית לצלות תפודים, שאנחנו מאמצים בשמחה. זה מתחיל על הכירים, ממשיך בתנור ומעורבים בסיפוק גם לא מעט שמן זית, מיץ לימון טרי וקצת אורגנו יבש.
>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בלימון
קלצונה פיצה מהיר
איך מקצרים את זמן ההכנה של קלצונה במשהו כמו 90 אחוז? יש לכם ניחוש אחד.
מקלות לחם שום רכים
נאמר זאת כך, יונית: אם היו מכריחים אותנו לגור בתוך התבנית הזו בבית של קרן אגם, כנראה שלא היינו מתרעמים.
פסטה על שיפודים
קשה לקרוא לזה מתכון, אבל מדובר בנשנוש שאנחנו ממש יכולים לדמיין איך הוא הופך את הסוכה שלנו להכי מגניבה משל כולם.
אקורדיון תפוח אדמה
ואם כבר מאכלים על שיפודים, הנה גם גרסה מגניבה לתפוח אדמה משופד ואקסטרה קריספי.
אגרול ביתי
הנה הזדמנות לעשות לעצמכם שם של בשלנים עילאיים, בלי הרבה מאמץ.
גוזלמה תרד וגבינות
מאפה ביתי בטעם שמימי שלא דורש הרבה מלבד התפחה מהירה וטיגון במחבת.
קוגל ירושלמי
אין אין אין על שילוב הטעמים של פלפל שחור, קינמון וקרמל. וחכו שנתחיל לדבר על המרקם.
לחמניות רכות לשקשוקה
בהמשך הרשימה יש מתכון לשקשוקה, אז רק ראוי שניתן לכם גם מתכון ללחמניות מושלמות של קרן אגם שכאילו תוכננו בול בשביל שקשוקה.
>> למתכון: לחמניות רכות רכות לשקשוקה
תפוחי אדמה צלויים בסיר
מתכון של שרי אנסקי לתפוחי אדמה מדורה בכאילו עם טיפ לאמיצים.
>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן
בית לזית
כל סוכה חייבת גם כמה נשנושים כאלה שאפשר לחסל בביס. זה גם אחד היתרונות הבולטים של לארח בסוכה ולא בבית, לא צריך לחשוש מפירורים.
>> למתכון: בית לזית מ-3 מרכיבים בלבד
לימונדה קרמית חלומית
סליחה, אבל גם למשקה צריך לדאוג. הגרסה האחרונה והטרנדית ביותר ללימונדה, שכוללת חלב מרוכז, מרכיב הקסם שהופך כל משקה לחוויה. זה יהיה שיחוק הסוכה.
>> למתכון: לימונדה קרמית מהחלומות
צ'יפס בתנור קריספי ומושלם
הכנה של צ'יפס אפוי כהלכתו היא תורה שלמה, ואין לנו אלא להודות על כך שרות אופק, בעלת הבלוג "שמח במטבח", הסכימה לחלוק אותה איתנו. ולא, אלה לא תפוחי אדמה צלויים שמתחפשים לצ'יפס. אנחנו מדברים איתכם על צ'יפס צ'יפס.
>> למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם
>> לזמני הכניסה והיציאה של חג סוכות
נאגטס בציפוי פצפוצי אורז
את המתכון הזה אפשר להכין כחלק מארוחה, אבל גם בתור סתם נשנוש אנחנו מבטיחים לכם שהוא יתחסל חיש מהר. כי נאגטס כאלה מתפצחים אנחנו מבטיחים לכם שלא אכלתם בחיים.
>> למתכון: נאגטס בציפוי של פצפוצי אורז
השקשוקה הכי טעימה שיש
דמיינו את זה: כל המשפחה יוצאת אל הסוכה, ההורים אוחזים בסיר מהביל ובחלה טרייה, הילדים בסכו"ם ובמפיות, מתיישבים בפנים ויאללה - להסתער. הרבה שקשוקות הכנו בחיים, זה המתכון הכי טוב שניסינו.
לחמניות מרקו ממולאות
כל ילדי האייטיז יודו שזה המאכל המרגש ביותר שנצפה בטלוויזיה של ילדותם: הלחמניות של מרקו מהסדרה המצוירת "הלב", שהוציאו לנו את העיניים לאורך שנים ארוכות. אז כאן אנחנו עוד משדרגים אותן עם מילוי. סמכו עלינו שיהיה שמח.
>> למתכון: לחמניות מרקו ממולאות
פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים בלבד
כן כן, אפשר גם בלי התפחות, בישולים והכנות ארוכות. אחת-שתיים ותקתקתם את הפשטידה היוונית של רון יוחננוב.
>> למתכון: פשטידת זוקיני ב-5 מרכיבים
כריכי פיצה אפויים
את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת.
עוגיות מרוקאיות מזולפות
מהיום היעדרה של מכונת בשר הוא כבר לא סיבה לא להכין עוגיות מרוקאיות לתה. הנה, תראו איך גם אתם יכולים.
>> למתכון: עוגיות מרוקאיות מזולפות
לחמניות רכות במילוי שוקולד
לחמניות אקסטרה רכות, שבכל אחת מהן מסתתר מילוי גם של שוקולד למריחה וגם של קוביית שוקולד אמיתי. יכולים לדמיין מאפה מרנין מזה לנשנש בסוכה (או בכלל)?
>> למתכון: לחמניות רכות במילוי שוקולד
חלה ממולאת בשר טחון
אין שום סיבה שלא נשכפל את ההברקה של ראש השנה גם לסוכות: חלה רכה וטעימה במילוי תערובת מתובלת של בשר טחון. אם זה רק המשפחה הגרעינית (ואנחנו מקווים שזה רק המשפחה הגרעינית!) - חלה אחת כזו יכולה לסגור לכם ארוחה.
בורקס גבינה משפחתי
תבנית שפשוט זועקת "קחו אותי לסוכה!", וההכנה? קלילות שאין כמוה. שתי שכבות של בצק עלים, ביניהן כמה גבינות ושלום על ישראל.
קורנדוגס
החיסרון של המתכון הזה: הוא מבוסס על נקניקיות, מאכל שלא בכל בית מאמצים באהבה, וכאילו זה לא מספיק - עוד מתווסף לזה טיגון. היתרון: הוא טעים בשיגעון, הוא מגניב לילדים את המוח והוא מגיע על מקל, שזה תמיד יותר כיף. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
>> עוד הרבה מתכונים לסוכות מחכים לכן כאן
קציצות בשר ואורז בסיר אחד
לו אתם אחראים על הארוחה בסוכה - כמה פעמים הייתם רוצים לעלות ולרדת, בכל פעם עם מנה אחרת? כמה שפחות, נכון? אז הנה המתכון בשבילכם: קציצות ואורז שמבשלים ביחד, בסיר אחד, וכך גם משנעים לסוכה. עכשיו רק תעלו להביא כמה עגבניות שרי וקנקן מים, וסיימתם.
>> למתכון: קציצות בשר ואורז בסיר אחד
פלאפל עדשים
נהוג לחשוב שחומוס הוא המרכיב הכי חשוב בפלאפל, וזה אומנם נכון - אבל נכון גם שאפשר להחליף אותו בעדשים ומתקבלת תוצאה לא פחות טעימה (יהיו שיאמרו יותר). אפשר להגיש בקערה ואפשר להביא פיתות, טחינה וירקות, ולתת לכל אחד להרכיב לעצמו מנה.
תמרים ממולאים
מנה בשרית לכל דבר ועניין, אבל גם מתוקה, ולכן כיפית שבעתיים. את התמרים הממולאים האלה אפשר לאכול חמים, אבל גם בטמפרטורת החדר הם יעבדו נהדר - מה שהופך אותם למועמדים מצוינים לארוחת הסוכה שלנו.
צ'יפס בטטה אפוי
מנה קטנה ושובבה, של מקלות בטטה אפויים עם תימין וגבינת פרמזן. לארוחות מסורתיות יותר אפשר להכין בלי הפרמזן, לנשנוש בסוכה זה מושלם ממש ככה.
טבעות בצל
טבעות בצל אמיתיות, שמכינים מטבעות של בצל, ולא ממשהו שהיה פעם בצל שנטחן עם מיליון מרכיבים זרים, עוצב לכדי טבעת וטוגן בשמן שראה (הרבה) ימים טובים יותר. צריך לחמם שמן עמוק בשביל זה, אבל מדובר בנשנוש כל כך כיפי, שאנחנו חושבים שזה שווה את זה.
קציצות עוף ושומשום פריכות
מנה שהיא חצי קציצות חצי שניצל - בזכות חזה העוף והטיגון בביצה ובפירורי לחם. רוצים את החמודות הקראנצ'יות האלה בפיתה? הרווחתם. מעדיפים בצלחת? הרווחתם גם.
>> למתכון: קציצות עוף ושומשום פריכות
פיצות אישות קטנטנות
אם אתם בקטע של להשקיע קצת - הפיצטות האלה יוציאו אתכם המלכים של הסוכה גם בזכות היופי המטריף שלהן וגם בזכות הטעם. גדול עליכם שמרים עכשיו? תעברו למתכון הבא.
>> למתכון: פיצות אישיות קטנטנות
פיצות אישיות ללא שמרים
אפשר לקרוא להן פיצות לעצלנים, אבל אנחנו מעדיפים לא להעליב אף אוכלוסייה, ולהישאר עם ההגדרה היבשה "ללא שמרים". פיצות אישיות קלות שבקלות, מהירות שבמהירות וטעימות מספיק בשביל שתספיקו להכין אותן עוד לפחות פעם אחת לפני שמחת תורה.
>> למתכון: פיצות אישיות ללא שמרים
עלי גפן ממולאים טבעוניים
אם גם אתם מרגישים שחגי תשרי גבו מכם מחיר רגשי שמחייב שעה וחצי של הירגעות מדיטטיבית - ההמלצה שלנו היא להכין עלי גפן. כי אם כבר להתמסר לשקט והמחשבות - שלפחות ייצא מזה סיר הגון וטוב עם אוכל לארוחת ערב. צמחוני, טבעוני, חגיגי וטעים טעים.
>> למתכון: עלי גפן ממולאים טבעוניים
נאגטס עוף כמו במקדונלד'ס
רואים את הנאגטס הביתיים שבתמונה? כאלה בדיוק אנחנו רוצים לזלול בסוכה שלנו השנה, ואם אפשר גם שיוגשו ממש באותו אופן - על נייר חום, עם שליכטות יפות של קטשופ, מיונז וחרדל. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", מה שאומר שהתוצאה בטוח מעולה, ובתור מי שטעמו את זה אנחנו יכולים להגיד לכם: מעולה זאת לא מילה.
קציצות עוף עם קינואה
רוצים ללכת על משהו מתון יותר? הנה מתכון של רות אוליבר שאנחנו ממשיכים להכין כבר שנים. למה? כי הוא אפוי ולא מטוגן, כי הוא בריא (מלבד קינואה יש בפנים גם בטטה ושאר ירקות) וכי הוא טעים ממש, גם חם וגם קר. קציצות שיכולות לתפקד כמנה עיקרית בסוכה, אבל גם כסתם נשנוש.
>> למתכון: קציצות עוף עם קינואה
קציצות פרסה
קציצות אחרונות ודי, פשוט כי אי אפשר לדמיין את סוכות בלי קציצות פרסה. אז יש בהן בשר טחון, יש כרישה ויש תפוח אדמה ובצל - וביחד מתקבל עונג סוכה בולגרי שטעים בכל זמן, מצב וטמפרטורה. רוצים בלי בשר? אנחנו מצטערים בשבילכם, אבל לא נעמוד בדרככם.
סלט טונה בכוסות
טוב, כאן לא מדובר במתכון אלא יותר בהצעת הגשה. רוצים להעביר אחר צהריים נעים ונחמד עם הילדים בסוכה? הקדימו וארזו לכם כוסות חד פעמיות שקופות (אבל גדולות, כמו אלה שקונים בהן אייס קפה) עם פסטה, טונה וירקות, שכבה מעל שכבה. גומרים לזלול, זורקים את הכוסות וממשיכים בכיף בחיים.
סלט פסטה ניסואז
והנה עוד סלט שמתאים לסוכות כמו כפפה: סלט ניסואז (אבל בגרסה הישראלית המקובלת, אל תשלפו לנו עכשיו את כל ידיעותיכם מהמטבח הצרפתי). מה זה אומר? עגבניות, שעועית ירוקה, טונה, ביצים קשות, זיתים ורוטב. לכל אלה אנחנו מוסיפים על הדרך פסטה (אנחנו יודעים, זה מאוד לא צרפתי מצידנו), כדי לקבל סלט שכבר לגמרי סוגר לנו ארוחה.
פשטידת פסטה וגבינות
אמרתם סוכות - אמרתם פשטידות. אז לפני שאנחנו עוברים לגרסאות השפויות קלורית - הנה לכם הזדמנות להכין את אחת הפשטידות המושחתות מכולן, המוכרת יותר בשם "מק אנד צ'יז". עם גבינה צהובה רגילה, גבינת צ'דר ופרמזן - אין סיכוי שלא ייצא מעולה.
>> למתכון: פשטידת פסטה וגבינות
פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות
אנחנו יודעים מה אתם חושבים. שאיפה אתם ואיפה מק אנד צ'יז. שלא הפסקתם לאכול כבר שבועיים (אולי למעט יום כיפור), ואתם ממש מרגישים שהגיע הזמן להרגיע. זה המצב? אין בעיה. הקישים האישיים האלה ידידותיים לשמנמנים, בעיקר בזכות הטריק של לחם קל במקום בצק.
>> למתכון: פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות
מאפינס קישואים קלילים
אם כבר הוצאתם את תבנית המאפינס - הנה עוד משהו נחמד להכין איתה: פשטידות אישיות של קישואים, הכי פשוטות וקלות שיש. רבע שעה הכנה, עוד קצת ערבוב - וזהו.
>> למתכון: מאפינס קישואים קלילים
פשטידת מנגולד
בפשטידה הזו, תאמינו או לא, יש רק 150 קלוריות (במנה, אל תיסחפו, לא בכל התבנית). האם אנחנו מנסים לרמוז לכם משהו? מה פתאום. פשוט שתדעו.
מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה
אחרון ודי: הנה ההזדמנות שלכם לארח את תום פרנץ בסוכה - עם מתכון שבאמת לא היינו יכולים לקבל מאף אחד אחר. כן, מדובר בפשטידה, כזו שמבוססת על עלי פילו, אבל במילוי שלה לא תמצאו רק את החשודים הרגילים (תרד, גבינות, כאלה) אלא גם - תחזיקו חזק - אורז! אנחנו אהבנו.