סלט רימונים וקשיו בתיבול אסייתיהמצרכים (4-6 מנות):לסלט:2 ראשי חסה לליק, עלים שטופים וקרועים גסחופן עלי אורוגולהחצי כוס סלרי, קצוץ דקכוס מיקס עלים (פטרוזיליה, בזיליקום, נענע)שלושת רבעי כוס גרגרי רימון טרייםחצי כוס גזר, חתוך לגפרוריםחצי כוס אגוזי קשיו, קלויים לרוטב האסייתי:3 כפות רוטב סויה2 כפות שמן שומשום קלויכף מיץ ליים או לימוןכף מייפלכפית ג’ינג’ר מגורדחצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק (לא חובה)אופן ההכנה:מניחים בקערה את העלים, הסלרי, הגזר והרימונים. מערבבים. מוסיפים קשיו קלוי. שמים את חומרי הרוטב בצנצנת. סוגרים ומשקשקים היטב. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה.סיגרים ממולאים תרד וגבינות עם רוטב יוגורט-טחינההמצרכים (כ-20 יחידות):לסיגרים:5 דפי פילו, חתוכים ל-4 (סהכ 20 ריבועים)2 כפות שמן זית להברשהמעט שומשום לקישוט למילוי:300 גרם תרד טרי1 בצל קטן, פרוס לרצועות (ג'וליאן)2 כפות שמן זית150 גרם גבינת פטה, מפוררת100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת100 גרם גבינת שמנתאגוז מוסקט, מגורר, לפי הטעםקורט פלפל שאטה יבשמלח ופלפל, לפי הטעםלרוטב יוגורט-טחינה:1 כוס יוגורט (אפשר שקדים או סויה)2 כפות טחינה, גולמיתרבע כוס מים, קרים (לדלל למרקם לא סמיך)2 כפות שמן זית2 כפות נענע טרייה, קצוצהכף מיץ לימוןמלח ופלפלאופן ההכנה:מחממים תנור ל-190 מעלות. מקפיצים בצל בשמן זית עד הזהבה קלה. מוסיפים תרד ומבשלים עד ריכוך. מצננים וקוצצים גס עם סכין. מערבבים בקערה תרד עם גבינות ותבלינים עד לקבלת בלילה אחידה. לוקחים ריבוע פילו, מניחים כף מילוי לאורך צלע הריבוע ומגלגלים בזהירות לצורת סיגר (אין צורך להבריש את ריבועי הפילו בשמן). מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים היטב בשמן זית ומפזרים שומשום. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהסיגרים זהובים. מערבבים את חומרי הרוטב. מגישים לצד הסיגרים המוכנים.עוגת מייפל תפוחים הפוכה וחגיגית ללא גלוטןמצרכים (לתבנית 24 סמ):לבלילה:4 ביצים Mחצי כוס שמן זית עדין (100 מל)200 מל מייפל (150 מל לבלילה ו-50 מל לתחתית) 100 גרם סוכר חוםשקית אבקת אפייה (10 גרם)שקית סוכר וניל1/4 כפית מלח2 כוסות קמח שקדים (200 גרם)חופן אגוזי מלך, קצוצים לתפוחים:3 תפוחים מזן גרני סמיט, קלופים ופרוסים דקחצי כפית קינמוןכפית אבקת סוכרכף מיץ לימוןאופן ההכנה:מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 24 סמ בנייר אפייה. בקערה מערבבים את פרוסות התפוחים עם קינמון, אבקת סוכר ולימון. יוצקים 50 גרם מייפל בתחתית התבנית. מסדרים מעל את התפוחים ומהדקים היטב. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים ומזלפים מעט שמן זית. בקערה טורפים ביצים וסוכר חום. לאחר שהתערובת תפוחה מוסיפים מייפל ושמן זית. טורפים היטב. מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה, סוכר וניל ומלח. מערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על התפוחים. טופחים קלות להוצאת הבועות. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור. מצננים מעט והופכים בזהירות על צלחת הגשה כך שהתפוחים המקורמלים יהיו למעלה. מפזרים אבקת סוכר.שיהיה חג שמח!