איפה פגשנו אותה לראשונה: עונה 8
הגיעה למקום: חמישי
איך זה לחזור ל"מאסטר שף"?
"מתרגשת. קצת לא מצליחה לעכל שאני שוב באולפן".
ספרי קצת על הימים שאחרי התוכנית.
"זה היה להתפטר מהעבודה ולהתחיל חיים חדשים. התפטרתי ויצרתי את המיזם הראשון שלי. העליתי אתר לאוויר ונכנסתי לפן הקולינרי".
מה קורה איתך מאז, איפה את היום?
"אחרי שסיימתי לעבוד נכנסתי לתחום הקולינרי, ומאז עברו כארבע שנים. יש לי את 'כנאפה כעכ' בצפון ובנמל תל אביב. חוץ מזה ילדתי, יש לי תינוקת בת שמונה חודשים, ועכשיו אני שוב בצילומים".
הרבה בלאגן.
"נכון. זה געגועים לתינוקת, אני לא רגילה לעזוב אותה לזמנים די ארוכים".
יש רגע שאת זוכרת במיוחד מהעונה שהשתתפת בה?
"אני זוכרת הרבה רגעים: הכניסה לאודישן הראשון, פרק ההדחה, המנות המצטיינות שלי".
איזו מנה במיוחד?
"עשיתי קובה לבנונית מטוגנת שזכתה במנה המצטיינת. הכנתי עוגייה מאולתרת ומתוקה, את כף המעמול שלי, שלאחר מכן עיצבתי בהשראתה כפות משלי. אלו כפות מעמול מעץ מסורתיות בשלוש צורות שדרכם מכינים מעמול מסורתי. זה היה הפרק האהוב עליי".
מאז פתחת את דוכן הקינוחים שלך, את מרגישה שהשתתפות בתוכנית עזרה לך?
"ההשתתפות הציפה בי דברים שבחיים לא חלמתי עליהם. גם הכניסה שלי לא הייתה מרצון שלי, אלא מגורל. המפיקה מצאה אותי באיזשהו מקום, שאלה אותי אם אני אוהבת לבשל ומשם זה התגלגל להשתתפות ובהמשך לפתיחת עסקים בתחום הקולינריה. עכשיו כל הלימודים שלי הולכים לתחום הקולינריה והקונדיטוריה".
יש פה מתחרים שהתחרו איתך בעונה השמינית.
"אני מתה עליהם, הם סופר יצירתיים".
איך זה לפגוש אותם שוב?
"מדהים. לפגוש אותם כל פעם מחזיר קצת לרגעים של הפעם הקודמת. זו הייתה תקופה מדהימה, סיר לחץ כזה שמוציא ממך דברים מאוד חיוביים גם לחיים. זה לא משהו שקורה באופן ספונטני בחיים, זו הזדמנות אקסטרים".
הייתה התלבטות אם לחזור?
"כן. במיוחד אחרי שני עסקים, לידה ורגע שהייתי צריכה לנוח קצת. אחרי התוכנית עברתי תקופה מאוד עמוסה, רגשית ופיזית. ההיריון והלידה עייפו אותי, וזו טלטלה פעם נוספת. נזכרתי שבפעם הראשונה זה נתן לי קפיצה ענקית, התחלתי במשהו מאוד קטן וצמחתי בפרק זמן קצר, והמקום הזה של הלמידה, ההתכוננות והחוויה עזרו לי. יצאתי מהפעם הראשונה עם מיזם שכל המדינה יודעת עליו, זה השאיר לי טעם של עוד. אני סקרנית מה הולך לצאת מכל הדבר הזה".
מה תעשי שונה הפעם?
"השתניתי ב-180 מעלות, גם בצורת הבישול שלי. בתוכנית הראשונה בישלתי יותר מסורתי והיום אני מרגישה שיש לי יד שהיא יותר אני. יש עדיין שורשים לבנוניים, אבל נחשפתי לקולינריה המתפתחת בישראל. יחד עם הזהות שלי, עם ההתפתחות הזו והלמידה של הקונדיטוריה שנתנה לי זווית הסתכלות רחבה יותר מבחינת עיצוב דברים וגישה שאני לא חושבת שיש לכל טבח. אני סקרנית לראות מה הולך לצאת ממשהו שלא התכוננתי אליו".
יש בעונה הזו המון מתמודדים מוכשרים. יש מישהו שאת מתחברת לסגנון שלו?
"יש כאלה שאני מכירה וכאלו שלא. אני יכולה לציין את ליאור, אלברט, חופית שיש להם יד טובה וגם רחל. סמדי בומבה, שבכל פעם שעשינו משהו מפונפן, בסוף היד בוחרת את הדבר הפשוט. אלו מהאנשים שאני מכירה ושצפיתי בהם".
בעונה הזו יש פאנל שופטים חדש יחסית. יש מישהו מהשופטים שדעתו חשובה לך במיוחד?
"ברור שכולם, אבל הדעה של רותי ברודו מאוד מעניינת. אני שואפת להיות דמות משפיעה כמוה. האירוח שלה, האווירה והצרפתית, אני מאוד מתחברת ל'פיין' הזה. גם ליובל כי הוא בעל מסעדות מטורפות, המסעדות שלו נבחרו לטובות בארץ. חשוב לי להשוות את האוכל שלי לאנשים סופר מקצוענים. החלום הוא לפתוח את המסעדה שלי ממקום מאופק ונכון. שאבתי את כל ההשראות מהאנשים הכי טובים".
במידה ותנצחי את העונה הזו, יש לך איזשהו חלום שאת יודעת שאת רוצה להגשים?
"עוד לא גיבשתי חלום ממש, אבל יש לי רצון לפתוח מסעדה עם הטאץ' שלי. אני אוהבת את הקו העדין, להכין מנות סופר קטנות, מנות ביס. פעם חשבתי שאין מקום לזה, אבל נראה לי שיש ובגדול. זה סוג של מסעדות שמשתוות למסעדות מישלן, שבהן מישהו בוחר לך את הביס בקפידה. החלום שלי הוא לגבש מספר מנות שיש לי בראש, אבל התהליך שאני הולכת לעבור, הוא הרצון לדייק את זה בצורה הכי גבוהה. הכל על מנת להיכנס בביטחון ולהגיד שזו המסעדה שלי, ושהיא ברמה הכי טובה שיכולתי לתת".