בשולחן בו יושבים ארבעה מומחי קולינריה מהוותיקים בארץ, רק טבעי שיתפתחו מידי פעם ויכוחים או יוצגו דעות שונות. שופטי מאסטר שף נתקלים גם בעונה הזאת בכמות גדולה של מתמודדים שמגיעים לאודישנים ומנסים את מזלם, וחלקם מצליחים לגרום לפילוג בין הקולגות. רגע לפני פרק נוסף (ראשון, אחרי החדשות, קשת 12), חזרנו לאודישן של יקיר אלגר שוקרון, שהכין מנות כל כך מפתיעות, עד שגרם להתקוממות של ממש מצד אייל שני.שוקרון, מאמן כושר בן 33, ניצח את הדו קרב בקלילות ועבר לשלב האודישן מול השופטים. שם שיתף אותם בקשר המורכב שלו עם אוכל: כל הזמן העירו לי על המשקל. עף ברוח, שים אבנים בכיסים. קיסם שיניים, מקל של שירותים. הוא הכין מנה של שורשים צלויים עם גלייז של חמאה חומה, על קרם קולורבי ואגוזי לוז קלויים, אך כשהגיע שלב הטעימות, השופטים היו חלוקים לגמרי בדעותיהם.מי שמאוד התחבר למנה, היה השף ישראל אהרוני שנתן ביקורת חיובית: אני מאוד אוהב ירקות שורש. יש להם טעם אדמתי עז במלוא מובן המילה. כשאתה צולה בניגוד למתי שאתה מבשל אותו במים, אתה מוציא ממנו את המים ונותן לו טעם יותר מרוכז. החמאה החומה עם אגוזי הלוז וקרם הקולורבי, עושים מנה טובה. אני מחבב אותה מאוד ומעביר אותך.בניגוד אליו, השופט אייל שני דווקא לא מצא בה את הקסם: יש פה מן מרק גס. הוא גרגרי, לא מסונן מספיק, כבד וסמיך מידי. זה מאוד בסיסי המנה הזאת, זו התחלה של הבנה אבל יש עוד מרחק לסף שממנו מתחילה 'מאסטר שף'. אני לא מעביר אותך. חברו לשולחן הופתע מהביקורת: חשבתי שתאהב את זה. אני התייחסתי בעיקר לירקות, לקחתי אותם עם טיפה מהקרם וזה אחלה ביס.משם המצב החל להסלים מעט כששני ניסה להסביר את עמדתו: הצלחת כולה קרם, זה אומר שזה הנושא. חומרים בצלחת זה כמו אותיות בספר, אלו מילים שמסבירות לך. מהצד השני נתקל בעקיצה מהקולגה: זה שאתה צועק את זה, לא עושה את זה נכון. בסופו של דבר, השולחן נחצה לשניים כשרותי ברודו החליטה גם להעביר אותו, אך חיים כהן לא והמתמודד לא קיבל סינר. אהרוני סיכם: אנחנו מפסידים. אתם סתם קשוחים