קובה חמוסטה - עדי מרוםהמרכיבים:למילוי סיסקה- קילו וחצי בשר צלעות מספר 2 חתוך לקוביות 3/4 כוס שמן בצל אחד מלח, פלפללמעטפת- 500 גרם סולת 200 גרם גרישה חצי ליטר מיםלרוטב- 2 בצלים חבילת סלרי 6 שיני שום 2 קישואים חבילה עלי מנגולד מלח, פלפל 3 לימוניםהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי V1 (@v1.israel)אופן ההכנה:למילוי: 1. בסיר רחב נחמם שמן ונניח את חתיכות הבשר, נטגן כשעה על אש נמוכה ונערבב מידי פעם. 2. נוסיף בצל, מלח ופלפל ונכסה לעוד שעה וחצי על אש נמוכה, כל פעם נפתח ונערבב מעט.למעטפת: 1. בזמן שהבשר מתבשל, נשים בקערה גרישה ששטפנו וסיננו, עם חצי ליטר מים ונשרה כ20 דקות בלי לסנן את הנוזלים. נוסיף את הסולת לאותה קערה ונלוש לקבלת בצק חלק ונעים, נשמור במקרר עד השימוש. 2. נחזור לבשר (שצריך לקבל כבר צבע עמוק). אחרי הבישול נכבה את האש ונעביר רק את הבשר והבצל (בלי השמן) למעבד מזון, נפעיל בפולסים לקבלת חוטים של בשר. 3. כשהבשר חמים ניצור בעזרת הידיים כדורים ונניח על צלחת ככה יהיה לנו יותר קל לגלגל קובות. גלגול הקובה: 1. ניקח חתיכת בצק ונפתח אותה דק בעזרת הידיים, במרכז מניח את הכדור בשר שגילגלנו, בעזרת האצבעות נסגור את הקצוות ונוציא את שאריות הבצק המיותרות, נלחץ עם היידים את הקובה כדי להוציא את שאריות האוויר שנוצרו בין הבשר לבצק ונגלגל לעיגול יפה ואחיד, נלחץ מעט לקבלת הצורה של החמוסטה. נניח את כל הקובות על מגש ונכניס למקפיא שיהיו קפואות לפני שנכנסות למרק.נעבור למרק- בסיר עם מעט שמן נטגן בצל עד הזהבה, נוסיף שורש סלרי קצוץ (את העלים של הסלרי נשמור), נוסיף שום קצוץ, חצי כף פלפל שחור, כף שטוחה מלח, חצי מחבילת העלי מנגולד נקצוץ גס ונכניס לסיר, נוסיף קישואים חתוכים וליטר מים ונכסה. במעבד מזון נטחן יחד את חצי חבילת עלי המנגולד ועלי הסלרי ששמרנו ונוסיף לסיר, נכסה ונביא לרתיחה. נוסיף מיץ לימון שסחטנו מלימונים טריים נטעם ונתקן תיבול. (חשוב לפני שמכניסים את הקובות שהמרק יבעבע) נכניס את הקובות קפואות מהמקפיא ונבשל כ20 דקות. זה הכל תהנו