גם אנחנו מתענגים על מטעמים מבית סבתא ומכנים אותה "מאסטר שף", אבל בפועל - רק מעטים זכו להניף את גביע הניצחון שמשמעותו זכייה בתואר הכה יוקרתי. רגע לפני שיחזור למסך ריאליטי הבישול שמפעיל את כל חמשת החושים (פרק הבכורה בשני, אחרי החדשות, קשת 12) מצאנו לנכון להיזכר בזוכי העבר ובמתמודדים הבולטים שעשו חיל אחרי התוכנית. בואו לראות איפה הם היום, אילו מסעדות באמתחתם וכמעט לטעום דרך המסך הקטן את עמודי האינסטגרם הפוטוגניים של אלו שצלחו את התחרות עד סופה. 

החלוצה: אינה קראבצקי

לא ייאומן, אבל חלפו כ-15 שנים מעונתה הראשונה של התוכנית. הזוכה הראשונה בתולדותיה הייתה אינה קראבצקי, כיום בת 46. הדוגמנית לשעבר עלתה ארצה מאוקראינה בילדותה, ובישוליה שילבו בין התרבות הישראלית לזרה. לאחר זכייתה בתוכנית, היא עסקה בתחום המסעדנות בארץ, השתתפה והגישה תוכניות בישול בטלוויזיה. ביניהן "אוכל טוב" בערוץ 2, "גורמה בפיתה" עם איציק כהן, "7 מנות לשבעה ימים" ו"טעמים ירוקים". אומנם היא לא פתחה מסעדה, אבל חשבון האינסטגרם שלה עשיר בתמונות מתוקות של בנה הפוטוגני ארי, בילויים משפחתיים וכמובן מנות מגרות במיוחד - גם יותר מעשור לאחר הזכייה. 


המוציא: אבי לוי

הזוכה בעונה השנייה של התוכנית הוא אבי לוי, שלו לא רק כישרון קולינרי בולט אלא גם סיפור חיים לא פשוט. לוי היה מכור שנים לסמים קשים, ריצה תקופות מאסר בכלא והתנקה מהתמכרותו במכון גמילה. אחותו רשמה אותו ל"מאסטר שף", והשאר היסטוריה. בשנת 2012, פתח לוי את מסעדת "המוציא" שמשלבת בה את כל טעמי ילדותו - ירושלמי, מרוקאי ואלג'יראי עם טוויסט חדשני. לוי פתח מסעדות נוספות כמו "בית הכוון", "מצלה" בירושלים ו"צ'יריפום", ואף השתתף בתוכנית הריאליטי "זוג מנצח VIP" עם אשתו. אם אתם חפצים בלבשל כמוהו, גם עמוד האינסטגרם שלו מלא מתכונים ביתיים שגרמו לנו לרייר.

 

הסלבריטאי: טום אביב

נדמה כי מהרגע שזכה בעונה השישית של התוכנית, השף טום אביב לא יורד מהכותרות, בשל מגוון הישגים. רבים מעסקיו הפכו טרנדיים וכבשו את הרשת ואת תל אביב. הוא הקים עם שותפיו את קבוצת המסעדנות "Coco Group" ובתוכה ה"פאט קאו", "ג'אנגו", "טריגר אנד טום" ו"קוקו במבינו" שנסגרה. 

אביב הספיק בקריירה להפוך לפרזנטור של מותגים שונים, פתח מסעדה בקזבלנקה שבמרוקו, שפט בתחרות מלכת היופי, הנחה פודקאסט וגם שימש ככתב קולינרי לתקופה. הוא חזר לריאליטי ב"נינג'ה ישראל VIP", שיחק בסדרות מצליחות וניהל מערכות יחסים מתוקשרות. 

הקולית: איתיאלה היאט

קשה לשכוח את איתיאלה היאט, שזכתה בעונה ה-9 של תחרות הבישול. הטבחית ממושב מטע שבהרי ירושלים החליטה לפתוח אחרי הניצחון פוד-טראק באזור, שמוכר אוכל צבעוני, טבעי ומתובל היטב. חוץ מאוכל טוב, אפשר לראות בעמוד שלה גם תמונות מתוקות עם הילדים והרבה חיוכים. 


זאת שמביאה את חו"ל: מיכל אפשטיין

מיכל אפשטיין כבשה את הצופים בעונת האולסטארז האחרונה של התוכנית, ומאז הספיקה לכבוש את המדינה כולה. הכדורסלנית לשעבר פתחה אי שם ב-2017 את בית הקפה שלה "איטס" ("Eats") שזכה ועודו זוכה להצלחה, ומכיל מנות מילדותה באמריקה ועוגת גזר אחת. גם עמודי הטיקטוק והאינסטגרם של אפשטיין מלאים מתכונים מגרים וסיפורים אישיים מחייה, שרק ממריצים את החשק להכין מהמטבח שלה אצלנו בבית. השנה גם הקימה אפשטיין את מסעדת "שמירז". 

@michal.epstein9 אני גדלתי על העוגת גזר הזאת, היא מיוחדת, יחודית וטעימה למות. עם מרקם משגע, כיף לי ממש שהיא הפכה להיות העוגה של כולם #עוגתגזר #ראשהשנה #eats #אפיה #קינוחים ♬ original sound - michal epstein

האמהית: סמדר (סמדי בומבה) וקנין

אי אפשר לדבר על הצלחות של "מאסטר שף" בלי להזכיר את סמדי בומבה. אחרי שהפכה לכוכבת הראשונה של ריאליטי הבישול בישראל, נשארה וקנין בתודעה הציבורית והשנה אפילו התקמבקה למסך - בעונת האולסטארז של התוכנית, וגם בספיישל פסח של "בואו לאכול איתי". מלכת הבישול המרוקאי מהדרום הספיקה לפתוח מסעדה ולסגור אותה, ולמרות שלא קטפה את הניצחון, לנצח היא תיזכר כאחת הדמויות המיתולוגיות בתולדות הפורמט. 

המשפיענית: בת-שי עוז

בת-שי עוז הפכה להיות אחת הבלוגריות המצליחות בארץ, ברמה כזו שאפשר כמעט לשכוח את השתתפותה בעונתה התשיעית של "מאסטר שף". עוד מאז הקסם והחן שלה בלטו על המסך, והיום הרשתות החברתיות שלה מלאות במתכונים חדשניים, המלצות קולינריות, סרטונים מעוררי קנאה עם בעלה ואפילו מותג בגדי ים שפתחה לא מזמן. על אף שהיא בולטת בהרבה תחומים, אפשר להריח את התשוקה שלה לאוכל טוב, כריכים וסלטים מפנקים גם מרחוק. 

@batshaifoodie כשאנשים עושים לי טובות אני מחזירה בכריך מפנק #הסנדוויציםשלבתשי ♬ take your vibes and go - Kito

ההייטקיסט: איתי דגן

אומנם איתי דגן לא ניצח את העונה ה-11 של "מאסטר שף", אבל הוא היה פיינליסט מכובד ביותר. דגן בתוכנית היה בשלן מדוקדק, ששם לב לכל פרט ופרט וייצג דור חדש של בשלנים. מאז שזכה במקום השני, העמוד שלו הפך לאחד המגרים ברשת עם מתכונים שמצליחים להיות פשוטים (כמה שאפשר, בסטנדרטים של מאסטר שף אמיתי), מושחתים ועם קריצה ויראלית. 

@itaidag נאן חמאה ושום ללא התפחה ב-5 דקות עבודה!! לא סתם בחרתם במתכון הזה קודם, זה לחם שלא האמנתי כמה קל להכין אותו כשניסיתי בפעם הראשונה ומאז כבר שנים אני מכין אותו כשאני צריך פתרון מהיר ללחם. לא סגור על איך זה קורה אבל השילוב של יוגורט ביחד עם קמח תופח פשוט יוצר איזה בצק קסם כזה שעל המחבת תופח ואם שמים מעל זה חמאת שום וקצת עשבי תיבול יש לכם נאן מטורף שיכול ללכת עם כל מנה או אפילו לעשות לכם איזה טורטיית בוקר מתכון - יוצא מזה 4 1 כוס קמח תופח חצי כוס פחות כף של יוגורט יווני כפית מלח כפית שמן זית חמאת שום ועשבי תיבול 50 גרם חמאה רכה (2 כפות) שתי שיני שום כתושות מלח גס כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק דק (לפי הטעם האישי) 1. בקערה נערבב את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה, לא דביק (בגלל שיש כל מיני סוגים של יוגורט יכול להיות שתצטרכו או להוסיף קצת קמח או יוגורט תלוי אם הוא יבש או רטוב) 2. נחלק את הבצק ל4 כדורים 3. נרדד כל כדור לפיתה שטוחה מאוד ונניח אחד כל פעם על מחבת עם אש גבוהה 4. במקביל נערבב את החמאה עם השום, מלח ועשב התיבול שבחרתם 5. ברגע שהנאן מוכן מצד אחד (בערך 2 דקות) נהפוך אותו וניתן לו עוד דקה שתיים על הצד השני 6. ישר כשמוציאים את הנאן נמרח אותו בחמאת שום שלנו בתיאבון! #garlicnaan #מבשלים_עם_טיקטוק ♬ original sound - Itai Dagan | איתי דגן