לביבות גבינה מתוקותמתוקות, מנחמות, טעימות – אנחנו לא מכירים ילד שיגיד לזה לא. הלביבות האלה הן ארוחת ערב פינוק קבועה אצלנו בבית, ומה שנשאר (אם נשאר) – נכנס למחרת היישר לקופסת האוכל. הילדים משוויצים, ההורים מרוצים (יש פה, בכל זאת, כמות נאה של חלבון וסידן) ובאותו יום באורח פלא חוזרות הביתה קופסאות ריקות. אצלנו מגישים אותן עם מייפל או נוטלה, אבל באמת שאפשר כל דבר.למתכון: לביבות גבינה מתוקותלמשקיענים: לביבות גבינה ורוויון מתוקותאלה אותן לביבות גבינה, אבל קרן אגם מגישה אותן בגרסה טיפה יותר מושקעת. לתערובת הגבינה נכנס גם ריוויון, שמוסיף עוד שכבה של טעם ואווריריות, והן עד כדי כך טעימות שבאמת לא חייבים למרוח עליהן כלום. אנחנו רק לא בטוחים שיישאר משהו, אז שווה להכין כמות כפולה.למתכון: לביבות גבינה וריוויון מתוקותלחמניות גבינה וזיתיםמה שאנחנו הכי אוהבים במתכון הזה – מעבר לכך שמדובר ביופי של בסיס לארוחת בוקר או ערב – זה שהוא הכי סלחן בעולם. כלומר, כן כדאי שגבינת הבסיס תהיה קוטג', זה פשוט לא יוצא רך מספיק עם גבינה לבנה, אבל כל השאר נתון לשיקולכם. מתכון נפלא לחיסול גבינות שעוד רגע לא איתנו, ופתרון מוצלח מאוד לקופסת האוכל: ההכנה שלהם היא באמת כלום והכי כיף פשוט לזרוק שניים-שלושה כאלה ולהמשיך הלאה בחייכם.למתכון: לחמניות גבינה וזיתיםלמשקיענים: לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירספה כבר מדובר בהשקעה של ממש, אבל כזו שתקצור פירות בהתאם. אין ילד בכיתות הנמוכות או בגן (גם בכיתות גבוהות יותר, על מי אנחנו עובדים) שלא ירגיש אהוב מאוד אם בקופסת האוכל יחכו לו הלחמניות האלה, שהם ממש ארוחה מלאה וכיפית. כן, זאת קצת התעסקות, אבל עבור מי נתעסק אם לא בשבילם?למתכון: לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירסקמטוטי בורקס גבינה ב-4 מרכיביםאנחנו מאוד אוהבים קיצורי דרך, וגם קרן אגם בכלל לא שונאת אותם. הבורקסים האלה עשויים מעלי פילו, וכל מה שהם צריכים זה חמאה להברשה, ומוצרלה ופטה למילוי. אתם יכולים כמובן להוסיף זיתים או כל תוספת שמתחשק, אבל באמת שלא צריך. קל קליל, ומחבילת עלי פילו יוצאת כמות יפה שאפשר להקפיא ולהוציא בבוקר היישר אל קופסת האוכל.למתכון: קמטוטי בורקס גבינה ב-4 מרכיביםלמשקיענים: בורקס פיצה של עדיקושעדיקוש מכינה גרסה קצת יותר מושקעת של בורקס שמתאים לקופסת האוכל, אבל באמת לא כזאת שלוקחת יותר זמן. הבסיס הוא בצק עלים, ועליו עולים ובאים רסק עגבניות, גבינה מגוררת, וכל תוספת שרוצים. מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות, אופים וקוצרים מחמאות (ואולי איזו נשיקה-שתיים מהצאצאים).למתכון: בורקס פיצה של עדיקושפנקייק בסיסיכל אחד צריך מתכון אחד בסיסי וטוב של פנקייקס, כזה שעושים מתוך שינה. וזה באמת אחד הדברים הפשוטים שיש, עד כדי כך שאפשר להכין אותם אפילו בבוקר לפני הלימודים. במתכון הזה יש את כל ההסברים וכל ההוראות, בצורה הכי ברורה ומפורטת שיש. אבל בסופו של יום מדובר בערבוב קטן, טיגון קצרצר, והבית מתמלא בריחות מתוקים של אפייה ובתחושה שהולך להיות יום ממש סבבה.למתכון: פנקייק בסיסילמשקיענים: פנקייק שיבולת שועלקשה לכם מנטלית לשלוח אותם עם סתם פנקייקס? הנה מתכון שירגיע טיפה את המצפון: פה מוסיפים להם שיבולת שועל והיא באמת רק משדרגת הכל, גם את הטעם. יוצאים פנקייקים שחומים ודחוסים, טעימים ומתוקים, שיתנו לכם קצת שקט נפשי ולילדים פינוק כיפי לארוחת עשר.למתכון: פנקייק שיבולת שועלשתהיה לכולם שנת לימודים מוצלחת!