באמת שלא ברור לנו למה בייגל אמריקאי, אותה פחמימה עבה ודחוסה שכל כך נפוצה מעבר לאטלנטי, פשוט לא תפס פה. אחד המאכלים שהכי מזוהים עם יהדות ארצות הברית הגיע ליבשת אמריקה בתחילת המאה ה-20 עם המהגרים היהודים מאירופה, והכעך הזה הפך די מהר לכוכב הדליז הצפון אמריקאי, כשהוא עוטה תועפות גבינת שמנת ופרוסות שמנמנות של לקס - סלמון כבוש במלח.אז למה לא פה? פעם התירוץ היה שיש לנו מים קשים מדי, אבל נראה שזה פשוט הקונספט של בישול בצק במים שפחות יושב לנו טוב. ואולי זה כי אנחנו אוהבים את הפחמימות שלנו קצת יותר מאווררות. או שבכלל העדיפו פה להתרחק מכל מה שיש לו צל של ניחוח גלותי? כך או כך על דבר אחד אין ויכוח: בייגל אמריקאי (ואחיו המונטריאולי, שהוא גרסה דקה, דחוסה וקריספית יותר) הוא פשוט דבר טעים כשהוא נעשה כמו שצריך. ובעיקר כשמשדכים לו את הדברים הנכונים.בחודשים האחרונים נראה שלבייגלס יש פה עדנה. עוד ועוד מקומות מציעים כריכים מבוססי כעכים עמוסים כל טוב, ומספיק אם נזכיר את Schmearz של מיכל אפשטיין. אבל במקום להתרוצץ, החלטנו להרכיב ארוחת בוהריים שאורח הכבוד שלה הוא בייגל, ולצדו מרכיבים פשוטים ובסיסיים שביחד הופכים לבראנץ' כיפי ובעיקר קצת אחר. אתם יכולים לקנות, אתם יכולים להכין ואתם יכולים לשלב בין השניים. העיקר שבסופו של דבר תרגישו שאתם בראס אנד דוטרס או בכל דלי ניו יורקי אהוב אחר.המרכיבים הקלאסיים של בראנץ' בייגלס כהלכתויש כמה מרכיבים שלא נוכל בלעדיהם, אבל השאר פתוחים לשיקול דעת. מה שמבחינתנו חייב להיות על השולחן כדי לשחזר את הווייב של הדליס בניו יורק הם בייגלס (במבחר טופינגס), גבינת שמנת (בעדיפות לטעמים שונים), חמאה, גרבלקס או סלמון מעושן, סלט ביצים, סלט טונה, ירקות חתוכים, ריבה או דבש. מפה אפשר לעוף קדימה: מיני דגים מעושנים, פרוסות או סלט אבוקדו, ביצים מקושקשות או ביצה עלומה, גבינות קשות, פירות חתוכים (אנחנו בעיקר אוהבים פה אוכמניות) ועוד ועוד פנכות כיפיות. כל מה שיכול לעלות ולבוא על בייגל - רלוונטי (אם כי היינו מוותרים על כיוונים ים תיכוניים יותר כמו חומוס או טחינה).מבחינת ירקות מאוד יחמיא לארוחה כזו סלט של פרוסות מלפפונים וצנוניות, מתובל בלימון ושמן זית, או סתם פרוסות. בכלל, ירקות עם מרקם קראנצ'י יתמכו מאוד בבייגל הדחוס. אפשר להוסיף פרוסות עגבניות, עלי חסה, בצל ירוק ובצל סגול. צלפים ישדרגו מאוד בייגל עם סלמון מעושן, וזיתים הם תמיד תוספת טובה.רגע, אתם גם רוצים מתכונים? הנה כמה מתכונים שמרכיבים את הארוחה הזאת, כולל גבינת שמנת וסלמון כבוש (סלמון מעושן כבר תצטרכו לקנות). אבל כמו שכבר אמרנו – לא נשפוט אתכם אם תקנו הכל מן המוכן.בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיותשלא תחשבו שאנחנו מפצירים בכם להכין את הבייגלס לבד. זו הצעה בלבד. כמובן שהרבה יותר קל לקפוץ לקנות שישייה, אבל לא לכולנו יש חנות בייגלס ליד הבית. המתכון הזה באמת לא מאוד מורכב. נכון שיש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים, אבל זה מתקזז עם העובדה שההתפחות קצרצרות. וגם אפשר להכין מראש, אז בכלל.>> למתכון: בייגל ביתי>> גרסה נוספת לבייגל אמריקאי>> ואפילו עוד אחת: מתכון של קרן אגם לבייגל אמריקאי משולב עם בייגלה ירושלמי (וציפויים כיפיים)>> גם זו גרסה נהדרת לבייגלס, עם ציפויים חביביםגבינת שמנת ביתיתנכון שאמרנו שלא נשפוט אם תקנו? אז פה אולי כן נשפוט קצת. תראו, זה לא שאנחנו איזה סנובים של גבינת שמנת, אבל פילדלפיה ודומותיה אינן באמת גבינות שמנת. זה ממרח תעשייתי שרק מקלקל את הבייגל. כל כך קל להכין גבינת שמנת בבית: 2 מרכיבים בלבד וזמן, ויוצאת גבינה עשירה, רכה ומעולה (ובחצי מחיר). מבטיחים שלא תחזרו אחורה.>> למתכון: גבינת שמנת ביתיתגרבלקס – סלמון כבוש ביתיצריך להיערך לאירוע הזה יום מראש, אבל זה לא שנדרש מכם משהו מיוחד בזמן שהסלמון נכבש לו במלח וסוכר. בלילה משרים, בבוקר פורסים, בצהריים אוכלים. כמה כיף כשהכל כזה פשוט.>> למתכון: גרבלקס ביתיסלט ביצים משובחהמתכון הזה הוא קלאסי של עדות מזרח אירופה, מה שאומר שיש בו תועפות של בצל מטוגן. ואותנו בטח לא תשמעו מתלוננים על כך. נכון שזה טיפה יותר עבודה, אבל מאחר שהארוחה לא מורכבת להכנה, אז עדיף להשקיע טיפה כל אחד ממרכיביה.>> למתכון: סלט ביציםאנחנו שומעים קיטורים על טיגון בצל? תראו את הפלא הזה: סלט ביצים פטנט בתנור, טעים ובלי לקלף ביצה קשה אחת.סלט טונהטוב זה באמת די בסיסי: מערבבים טונה וכמה קונדימנטים, ויש סלט. בגרסה הזו יש גם כוסברה, ואנחנו בהחלט מבינים אם תוותרו עליה.>> למתכון: סלט טונהסלט אבוקדובאמת שלא צריך יותר מדי הוראות לאבוקדו - הרי מעריציו יאכלו אותו גם עם כפית או סתם פרוס עם מלח ולימון. אבל אם רוצים להניח על הבייגל משהו עם קצת יותר טעמים, הסלט הזה יעשה את העבודה. סוג של גוואקמולי, עם פלפלים חריפים, שיתן יופי של עוקצנות לכל הארוחה.>> למתכון: סלט אבוקדוביצה עלומהאחת הכוכבות הבלתי מעורערות של הבראנצ'ים בהחלט יכולה להשתלב פה נפלא. אפשר להניח אותה בשלמותה על בייגל חצוי וקלוי ולתת לה לזלוג ולעטוף הכל בטעם הקרמי והחמאתי שלה. ככה מכינים אותה כדי שתצא מושלמת.>> למתכון: ביצה עלומהמפה אתם ברשות עצמכם. שימו יד על סלמון מעושן איכותי או דגים אחרים שאוהבים. שימו על השולחן זיתים וממרחים כמו פסטו או איולי, תכינו קנקן קפה. ואל תשכחו לצלם.