בורקס גבינה משפחתי

בורקס הוא מלכתחילה מנה קלילה (כן, גם זה שמכינים לבד, לא רק זה שקונים קפוא), אבל בגרסה הזו הוא כבר פונה לעצלנים שבעצלנים (או לחלופין המותשים שבמותשים, שמאחוריהם פסח שלם). הסיבה היא שאת יריעת בצק העלים לא חותכים לריבועים שיהיו כל אחד מהם בורקס אישי - אלא משאירים בשלמותה ורק ממלאים לכדי בורקס משפחתי ענק. אנחנו מתים על זה, ולא רק כי זה מהיר יותר. 

מתכון: בורקס גבינה משפחתי

מאפינס קוטג'

המאפינס האלה הם למעשה סוג של לחמניות, אבל מצד אחד לא לחמניות מהסוג שמערב שמרים וזמן התפחה, ומצד שני גם לא לחמניות קוטג' מהסוג האופנתי היום, שאין בו קמח בכלל וילדים פחות מתחברים אליו (בשקט בשקט נגיד לכם שגם לגבי המבוגרים אנחנו בספק). עשר דקות של עבודה, וברבע השעה שהמאפינס בתנור אפשר להכין חביתה שתבוא ליד, סלט נחמד, או לארגן כמה ממרחים על השולחן.

מתכון: מאפינס קוטג'

מאפינס קוטג' (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מאפינס קוטג'|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קיש בטטה

ילדים לא מוכנים ללכת אחרי כל קיש שמגישים להם. אבל קיש הבטטה הזה של רותם ליברזון הוא אחד שהם נוטים לא לסרב לו, ותכלס אנחנו מבינים אותם ממש. 

קיש בטטה

קיש בטטה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קיש בטטה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוד מתכונים לארוחות ערב

שבוע קל ובשורות טובות.