טורטייה דה פטטאס
מה אכפת לכם, תנו לנו להינשא לרגע על גלי הרוח הספרדית, ולדמיין שזה לא אנחנו שמטגנים תפוחי אדמה במטבח הצפוף והחם אלא איזו מאמא ספרדייה ממסעדה משפחתית נחמדה שמגישה לנו את המנה לשולחן. אם מפשיטים את המנה הזו מההילה שנותן לה השם הספרדי נשארים עם ביצים מטוגנות עם תפוחי אדמה, בצל וגבינת מנצ'גו, אבל תכלס - זה יופי של דבר להישאר איתו. אפילו אצלנו במטבח הצפוף. מנה שכל המשפחה תעוף עליה, באחריות.
סלט קיסר עם עוף
מי שלא יידלק על הסלט הזה בזכות חזה העוף יידלק עליו בזכות הקרוטונים (שמכינים לבד מג'בטה ושמן זית), ומי שלא יידלק עליו בזכות הקרוטונים יידלק עליו כנראה בזכות הרוטב - שהוא מופת של טעמי אוממי ממכרים (המלצה שלנו: אל תספרו לילדים שיש בו אנשובי, לא בטוח שהם יהיו טולרנטיים לזה). ומה עם החסה? גם היא תתחסל, אפילו בלי שתשימו לב.
פנקייק מלוח
מכירים בליני? מדובר בפנקייקים מלוחים, שבמקרה הזה מחוזקים בקוואקר ובחמאה. אל תתרגשו מזה שהבלילה סמיכה - התוצאה תהיה אוורירית ומחממת לב ונפש. מגישים עם קוטג', בולגרית וירקות חתוכים (ולא מבינים למה בעצם לא מכינים בליני בכל שבוע).
שבוע טוב!