קסדייה פיצה
הקסדייה המקסיקנית היא אחת ממנות הטורטייה הראשונות שאומצו בארץ, ולא במקרה: מדובר בגרסה טיפ טיפה יותר מתוחכמת של טוסט, וטוסטים אנחנו אוהבים ללא הבדל דת, גזע ומוצא. כאן במילוי בסגנון פיצה.
קסדייה בטטה וגבינות
למי שמילוי הפיצה מרגיש לו ילדותי מדי (כאילו שזה דבר רע), הנה גרסה מעט רצינית יותר עם פירה בטטות מתובל, פטה וגבינה צהובה.
פיצה טורטייה
בשביל להפוך טורטייה לפיצה מספיק למרוח עליה רסק עגבניות, או אפילו קטשופ או רוטב מוכן, לפזר גבינה ולשלוח לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-10 דקות או פחות. במתכון הזה מחכה לכם גם הצעה לרוטב עגבניות ביתי מהיר. אבל כמו שתראו מיד - פיצות מטורטייה הן עולם ומלואו של אפשרויות.
פיצה טורטייה עם בצל ותרד
את הפיצה הספציפית הזו פינקנו בטבעות של בצל, בייבי מוצרלה טרייה, פטה עיזים וחופן של עלי תרד. יצא פצצה.
פיצה טורטייה מגולגלת
וכאן מכינים תבנית שלמה שמורכבת משמונה פיצות טורטיות מגולגלות, שבכל אחת רוטב עגבניות וגבינה אבל גם בצל, פלפלים ופטריות.
פשטידת טורטייה ב-10 דקות
וזה טרנד ממש של הזמן האחרון, שמבחינתנו ראוי להישאר בסביבה גם אחרי שאבק הטיקטוק ישכך. כאן הטורטיות הן הבסיס למשהו דמוי פשטידה, שמתקתקים מביצים, קוטג', גבינה מגוררת ותוספות. טעים טעים.
משה בתיבה טורטייה
אם חשבתם שמשה בתיבה זו מנה לעצלנים, חכו שתראו את גרסת הטורטייה. בשביל בכל זאת לא להיחשב לבטלנים גמורים תקתקנו איולי פסטו למרוח בפנים.
רול טורטייה, חביתה וירקות
מכיוון שאנחנו מודעים לזה שאי אפשר לחיות רק על גבינה מגוררת או נקניקיות, דאגנו גם למתכון מהצד היותר מזין של הסקאלה. כאן הטורטייה חובקת בתוכה חביתה, גבינת שמנת וירקות, לארוחת ערב שפויה מהירה וטעימה.
חביתה קריספית בטורטייה
בארץ המנה הזאת זכתה לשם חביטורטי, ואפשר להכין אותה רק עם ביצים וזעתר, למשל, או בגרסה מושחתת יותר, כמו זאת שלהלן, עם גבינה צהובה, זיתים ומה שמתחשק.
סמבוסק טורטייה
כאן אנחנו שוב דורכים בעולמות הפיצה, אבל אתם מוזמנים להכין לחתיכים האלה איזה מילוי שתרצו. סלט חתוך גס, זיתים טובים, ואתם מסודרים.
טורטייה חזה עוף
טורטייה (במקרה הזה מקמח מלא) עם חזה עוף צרוב ברוטב סויה ודבש, רצועות מלפפון, פלפל אדום וקצת ג'ינג'ר. ארוחה מושלמת, מזינה וקלילה.
חזה עוף בטורטייה אליפות
ועוד טורטייה עם חזה עוף, אבל הפעם בצורת תבשיל של ממש. המהדרין יסיימו את ההכנה בצלייה של הטורטייה הממולאת עוד שתי דקות בטוסטר במחבת פסים, ויודו לה' כי טוב.
טורטיות ממולאות בשר
אנחנו יודעים שזה לא 100 אחוז הוגן, אבל הרשינו לעצמנו להגניב לתוך הרשימה הזאת גם טורטייה אחת שמכינים לבד מאפס (קמח, מים, מלח ושמן זית, זה כל מה שצריך). הכנתם? עכשיו תמלאו אותה בבשר טחון מטוגן ומתובל היטב, צפו כמו שניצל והכניסו לתנור. נשבעים לכם שזה משתלם, אבל אם אתם בכל זאת מתעקשים להשתמש בטורטיות קנויות - נתמודד גם עם זה.
קערות טורטייה
כאן מילאנו אותן בסלט משוויה, אבל אפשר למלא את קערות הטורטייה החמודות האלה בכל מילוי שרוצים. איך יוצרים את הקערה? פשוט מכניסים טורטייה לתבנית מאפינס ואופים כמה דקות.
קונוס טוסט טורטייה
מחלקים את הטורטייה לארבע, בוחרים תוספת לכל רבע ונהנים מטוסט של החיים.
חטיף טורטייה אפוי
וזה מה שקורה כשמתיזים שמן זית על טורטיות, מתבלים ושולחים לתנור. קרקרים ביתיים!
נאצ'וס ביתיים
והנה גרסה עם פרמזן. בקיצור, נאצ'וס.
שוקופאי טורטייה
ולקינוח, משהו נוסטלגי מתוק - גרסת שוקופאי שמכינים בבית על בסיס טורטיות, במילוי של קוביות שוקולד (המלצה שלנו: גם רגיל וגם לבן. וואו). מקפלים, מצפים בביצה ופירורי לחם ומטגנים כמו שניצל. אבל אלוהים, איזה שניצל!
בתיאבון!