עראייס פתוח בצ'יק צ'קפיתה עם בשר היא מנה שמגיעה בלא מעט גרסאות, ובזו של העראייס, נדחף לתוך חצי פיתה בשר טחון ומתובל, וביחד הם נצלים להם והופכים לעסיסיים במיוחד. פה יש גרסה הרבה הרבה יותר מהירה של עראייס פתוח שאפשר להכין בקלות על המחבת, וצריך לזכור שהיא תיעלם מהצלחת מהר מאוד.למתכון: עראייס פתוחעוף עם ירקות של אהרוני בסיר אחדבלי טיגון, בלי בלגן, ובאמת בעשר דקות הכנה: רק מכניסים את כל המרכיבים לסיר שמתאים לתנור (אם תשתמשו בתבנית עמוקה, זה גם בסדר), מחכים שעה, ויושבים לסעוד. תצא מנה צלויה טעימה ומתקתקה שתשביע את כל הרעבים.למתכון: עוף עם ירקות של אהרוניפסטה פטה לימוניתוהנה ארוחה אחת ללא בשר, כי גם כזאת צריך לפעמים, שעונה בדיוק על אותם הקריטריונים: מהירה מאוד להכנה וטעימה ממש. המתכון המקורי שהתחיל את טרנד הפסטה-פטה בתנור היה עם עגבניות, והפעם יש פה רוטב לימון-שום קרמי ונהדר שמכינים בקלי קלותלמתכון: פסטה פטה לימוניתשיהיה שבוע טוב!