>> לצפייה בתוכניתפשטידת תירס וגבינותהמרכיבים: 30 גרם חמאה 2 קופסאות שימורים של תירס 3 ביצים 250 מל שמנת מתוקה לבישול 1 בצל, קלוף וקצוץ דק 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת מלח פלפל שחור חצי כוס קמח תופח 3 כפות פירורי לחםאופן ההכנה:מחממים תנור מיקרו ל-180 מעלות. ממיסים חמאה במחבת. מעבירים לקערה ומוסיפים תירס, ביצים, שמנת, בצל, גבינות, מלח ופלפל ולסיום קמח. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. משמנים או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בתחתית שכבה דקה של פירורי לחם, שיספגו את הנוזלים המיותרים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. מפזרים פירורי לחם גם מלמעלה ואופים 45 דקות, או עד הזהבה.** אפשר להוסיף לפשטידה גם קוביות תפוח אדמה וגזר קטנטנות ומעט פטרוזיליה קצוצה.צ'יפס פסטההמרכיבים: 1 חבילת פסטה 3 כפות פרמזן מגוררת תבלין על אש, גריל או שווארמה מעט שמן זיתאופן ההכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 15-30 דקות או עד הזהבה ופריכות.** אפשר להכין את הפסטה באייר פרייר, ללא שמן.בית לזיתהמרכיבים (כ-20 כדורים):לבצק: 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן שקית אבקת אפייה כפית מלח 2 כפות חומץ 200 גרם חמאה רכה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גביע שמנת חמוצה (200 מל)למילוי: זיתים מגולעניםלעיטור: שומשוםאופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות. הבצק: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד וחלק. מקמחים את משטח העבודה ומשטחים את הבצק. מחלקים את הבצק לקוביות שוות בעזרת סכין, ומניחים על כל קובייה זית. מגלגלים כל קוביית בצק סביב הזית כך שתכסה אותו לגמרי. מצפים בשומשום ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה (אפשר לטבול קודם במים, כדי שהשומשום יידבק טוב יותר). אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים.** אפשר להוסיף עם הזית מעט גבינה מגוררת.** אפשר גם לערבב גבינה מגוררת עם השומשום.מעטפות פיצה דאבל גבינההמרכיבים: חבילת בצק עלים מצונן 100 גרם גבינה צהובה, חתוכה למקלות קטנים רוטב פיצה 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת קופסת שימורים של תירס תוספות שאוהבים: זיתים, עגבניות שרי פרוסות, תירס, בצל וכד'אופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את בצק העלים מהמקרר, פורסים אותו על משטח העבודה ומחלקים לקוביות. מניחים את אצבעות הגבינה בצורת ריבוע ומקפלים כמו גבינית. מורחים מלמעלה רוטב ומפזרים גבינות ותוספות. אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.