עוף בתנור

יש כל מיני סיבות לעקוב אחרי עינב בובליל ברשתות החברתיות, אבל אם אתם שואלים אותנו - אחת הסיבות הכי טובות זה המתכונים. אין ארוחה משפחתית של הבובלילים שלא נראית מזמינה, וספר המתכונים החדש שלה, ממש כמו הראשון, מלא במתכונים שמתאימים לארוחות משפחתיות: עוף, בשר, דגים ועוד. לצד מתכונים יותר חגיגיים, חלק לא מבוטל מהם מתאימים גם לאמצע שבוע, ובטח שלתחילת שבוע, כשכל מה שרוצים לצהריים זה מנה חמה וטעימה. הפעם אלה שוקי עוף בתיבול וציפוי שתמיד יוצאים טוב.

למתכון: עוף מנצח בתנור

קוסקוס ובשר טחון

את הקוסקוס פה אפשר להכין בצורה הפשוטה של קוסקוס אינסטנט, ולקצת יותר משקיענים יש גם מתכונים להכנה מהירה של קוסקוס אוורירי שדורשים טיפה יותר עבודה (כמו זה למשל או זה). את הבשר הטחון מכינים בסגנון סלופי ג'ו, שמאוד ידידותי עבור קטנטנים בזכות טעמים מתקתקים ומכיל גם ירקות. מי אמר שקוסקוס אוהב רק מרק או קציצות? בקיצור, הכירו את הקוסקוסלופי.

למתכון: קוסקוס עם בשר טחון

קוסקוס בולונז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קוסקוס בולונז|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

שיפודי פרגית

הדגש הכי חשוב להצלחת המתכון הוא המרינדה: מערבבים את כל מרכיביה, ואז אפשר להניח בה את קוביות העוף ללילה שלם לספיגה מיטבית של כל הטעמים. אחרי שמשפדים אפשר לבחור אם לצלות את השיפודים בתנור או על הפלנצ'ה - רק שימו לב שכדאי לרפד את התבנית בבצלים אם בחרתם בתנור (כדי שהפרגיות לא יתייבשו). 

למתכון: שיפודי פרגית במשרה של שום וטריאקי

פרגיות בטריאקי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פרגיות בטריאקי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל