סיר אורז נפלא עם פרגיות

מתכון של לייזה פאנלים האהובה, שהוא סוג של ניצחון על שגרת החיים השוחקת. הכל יש פה: נתחים של פרגית (אנחנו אוהבים לעשות אותם פיצפונים), אורז בסמטי, גרגירי חומוס מבושלים (לא הכרחי אבל לדעתנו מוסיף מאוד, והרי אפשר גם לקנות אותם מוכנים) וכל מיני בצל וגזר ותבלינים טעימים, שיבטיחו שתשמחו מאוד מאוד אם יישאר מהסיר הזה למחר.

סיר אורז נפלא עם פרגיות

 

פסטה פסטו (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פסטה פסטו|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פסטה פסטו

בשנים האחרונות למדנו שיעור חשוב על פסטה עם רוטב פסטו. למדנו שצריך להכין אותה כשהילדים לא במטבח, ואז הם מסתערים עליה באהבה גדולה. כשהם רואים אותנו מכניסים בזיליקום למעבד מזון איכשהו זה פחות מושך אותם. אז אנחנו אומרים - בואו ניקח את זה עוד צעד קדימה, נכין כמות יפה של פסטו אחרי שהם הולכים לישון ונשתמש בה לכמה וכמה מנות טעימות לאורך השבוע כולו. ההצעות שלנו: קציצות קוסקוס ופטה עם מטבל פסטו, פיצה עם פסטו ופטריות לחמניות שום ופסטו.

פסטה פסטו

קציצות טונה ותפוחי אדמה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
קציצות טונה ותפוחי אדמה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

קציצות טונה של עצלנים

למה של עצלנים? כי זה היה מצבנו כשהכנו את הקציצות האלה בפעם הראשונה, וגם כי במקום לטגן בצל השתמשנו בהן בבצל שקונים מטוגן (חפשו אותו באגף התבלינים). עוד במרכיבים: תפוחי אדמה (איזו מין ארוחה זאת בלי תפוחי אדמה?), קצת קוואקר (בשביל המצפון), טונה מקופסה כמובן, שתי ביצים ותבלינים. יוצא טעים לאללה, ועם כמה ירקות ליד גם לגמרי סוגר ארוחה. 

קציצות טונה של עצלנים

שבוע קל ובשורות טובות.