קציצות ברוטב שקשוקה
שום דבר רע לא יכול לקרות משילוב של 2 מרכיבים אהובים כל כך: קציצות ושקשוקה. טוב, לא בדיוק שקשוקה, רק הרוטב שלה, ועוד לפני שתיכנסו למתכון, נגלה לכם שיש בו גם גם בצל וגם שום - למרות המחלוקת הוותיקה בנושא שמדי פעם מתעוררת ומתסיסה זוגות, משפחות וחללי עבודה משותפים. אגב, כמו עם שקשוקה מסורתית - גם פה רצוי לצרף פרוסת לחם/חלה לספיגת הרוטב או אפילו להעמיס את הקציצות הנאות האלה לתוך כריך.
למתכון: קציצות בקר ברוטב שקשוקה
מקלובה פתיתים ועוף
מקלובה לא חייבת להיות מאורע שלם. נכון שהרבה פעמים בהכנת מקלובה לרוב מעורב גם טקס ההפיכה החגיגי שמזמן קריאות עידוד והתפעלות מצד הסועדים/אורחים, אבל אפשר גם ללכת על מקלובה יותר צנועה, וגם קצת יותר "רעננה" מזאת המסורתית (שכמובן, אין איתה שום דבר רע ותמיד נשמח למחוא כפיים עבור מי שהופך לכבודנו מקלובה טוובה בשולחן האוכל). במתכון של רות אוליבר מחליפים את האורז בפתיתים ובגזרת הירקות משתמשים בבטטות, עגבניות ופלפלים קלויים.
למתכון: מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטות

קוסקוס ושוקיים עם תבשיל אפונה וגזר
נשארים עם עוד מתכון מנצח של רות אוליבר מתכונאית העל - הפעם קוסקוס ומעליו תבשיל של פולקע וירקות (בצל, גזר, אפונה ותחתיות ארטישוק). מתכון של בית לארוחה מנחמת וטעימה של תחילת שבוע חדש.
למתכון: תבשיל עוף וגזר על מצע קוסקוס
