קציצות תירס ועוף
מה כיף בקציצות האלה? ראשית, שהן מטוגנות (ועוד בציפוי פירורי לחם). אין מה לעשות, לאוכל מטוגן יש יתרון שאין לאוכל אחר. שנית, שיש בהן גרעיני תירס שגורמים להן להזכיר שניצל תירס, שהוא לטעמנו מאכל אלים; ושלישית - שלא מכינים אותן מחזה עוף אלא מנתח פרגית, וכך מבטיחים שגם יהיו עסיסיות כהוגן.

תבשיל מהיר של שוקי עוף ופתיתים בחלב קוקוס
מתכון ותיק של תום פרנץ לסיר שהוא ארוחה שלמה. מה יש לנו שם? שוקי עוף, פתיתים, בצל (רגיל וירוק) וגם קוביות של קישואים כדי שאף אחד לא ישאל "אבל איפה הירק". כל אלה מתבשלים כאיש אחד ברוטב שהבסיס שלו הוא חלב קוקוס ופסטו, והתוצאה כל כך טעימה שלרגע תחשבו שקפצתם לאיזו מסעדה אסייתית בלי לשים לב. הטרחה היחידה היא הטיגון המוקדם של העוף, וגם זו טרחה זעירה למדי.
תבשיל מהיר של שוקי עוף ופתיתים בחלב קוקוס

מפרום כרוב
המתכון הזה, שהוא לדעתנו מבריק, הוא מעין הכלאה בין מפרום לכרוב ממולא, שני מאכלים שאנחנו מוכנים שיגישו לנו בכל יום לארוחת צהריים ולעולם לא נגיד שנמאס. את הכרוב הממולא הוא מזכיר בזה שהוא כרוב, והוא ממולא. אבל למעשה מדובר במנה שהולכת בדרכו של המפרום: מכינים מילוי בשרי, יוצרים מעין כריך שלו עם הירק, מטגנים בקמח וביצה טרופה ואז מבשלים ברוטב עגבניות. פתאום הכל מסתדר!

שבוע טוב.