קציצות שהן ארוחה שלמה
יש מנות שמספקות ארוחה שלמה על הצלחת, בדיוק כמו זאת: קציצות בשר שבתוכן כל מה שצריך: אורז, קוואקר, ירקות ותבלינים. ההכנה עצמה פשוט מאין כמותה: מכינים את הרוטב, מערבבים את הקציצות ומבשלים ביחד. אין צורך להכין במקביל תוספת כי כבר יש פה אורז בילט אין ותוך פחות משעה קיבלתם מנה לצהריים.
למתכון: קציצות בקר עם מנגולד וסלק

נודלס עוף וירקות
ואם כבר מנות שהם ארוחה שלמה כמו הקציצות מלמעלה, ז'אנר אהוב נוסף הוא ארוחות שלמות בסיר/מחבת/תבנית. כמה כיף לזרוק את כל המרכיבים לתור כלי אחד, לתת לזמן לעשות את שלו ולחסוך אחר כך ערימה של כלים. אז כאן יעל קצב קיצרה לכם תהליכים בשביל מנת מוקפץ קלאסית, רק בלי כל ההקפצה: אטריות שאוהבים (נודלס/אטריות שעועית), עוף (חזה/פרגית), ירקות ותיבול בטעמים אסייתיים.
למתכון: נודלס עם עוף וירקות בסיר אחד - בתנור

תבשיל כרובית ותפודים
מכירים האלו גובי, המנה ההודית שאחרי שאוכלים אותה חושבים תמיד "למה אנחנו לא אוכלים את זה יותר"? פרחי כרובית, קוביות גדולות של תפוחי אדמה ורוטב סמיך, מתובל שהסוד שלו הוא מחית אפונה יבשה. מזין, טעים ומשהו קצת אחר לצהריים צמחוני.
למתכון: תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
בתיאבון!