סלט זיתיםהסלט האהוב על החתן שלי, ואני מכינה אותו קודם כול לכבודו. הוא קל מאוד להכנה, ואם נשאר ממנו אחרי שבת, אפשר לשים אותו בסיר, להוסיף נתחים של עוף (כרעיים או חזה), להוסיף כוס מים ולבשל כשעה ורבע, לקבלת עוף בזיתים טעים במיוחד.דרגת קושי: קלה | זמן בישול: 20 דקות | 6 מנות560 גרם (1 קופסה) שימורי זיתים ירוקים, מגולענים 4 עגבניות אדומות ובשלות 3 כפות שמן זית 4 שיני שום, כתושות 1 כפית פפריקה חצי כפית כמון מלח ופלפלאופן ההכנה:1. מסננים את הזיתים ושמים אותם בסיר קטן. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומסננים.2. טוחנים במעבד-מזון את העגבניות השלמות עד שהן טחונות לחלוטין.3. מחממים בסיר קטן את שמן הזית ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את העגבניות הטחונות ומביאים לרתיחה. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל.4. מוסיפים את הזיתים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כ-20 דקות. אם התבשיל התייבש, ניתן להוסיף כשליש כוס מים כדי לשמור על מרקם נכון של העגבניות.>> מתכונים לראש השנהסלט טורקיאת הסלט של גברת בטיש אני מכינה כבר שנים רבות, הטעם שלו פיקנטי ועשיר מאוד והוא משתלב נפלא עם סלטי השבת האחרים, וגם מחזיק במקרר לפחות שבועיים. אפשר לשחק עם האריסה ולשים יותר או פחות – מה שיקבע את חריפות הסלט. חשוב רק שהאריסה תהיה איכותית, כי עליה יקום וייפול הסלט: תנסו לחפש בחנות אריסה בלי חומר משמר וזה ודאי יתרום הן לטעם הסלט והן לבריאות שלכם (אני ממליצה במיוחד על האריסה של פרג).דרגת קושי: קלה פלוס | כמות: כ-300 גרם סלטצרור בצל ירוק, קצוץ דק חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה דק 2 כפות אריסה מוכנה 1 כף רסק עגבניות 5-6 כפות שמן 5-6 כפות מיץ לימון 1 כף שטוחה כמון רבע כף מלחאופן ההכנה:1. מערבבים יחד את כל החומרים ומשרים כ-10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם, ובמידת הצורך אפשר להוסיף עוד לימון או עוד שמן.2. נותנים לסלט לנוח כמה שעות לפני ההגשה.רצועות חצילים ופלפלים ברוטב אדוםהחצילים מתחברים נפלא עם הפלפלים, ויחד הם ממש נהנים לשחות ברוטב אדמדם ועשיר טעמים.דרגת קושי: קלה פלוס | זמן אפייה: 10 דקות | זמן בישול: 30 דקות | 6 מנות2 חצילים ארוכים, דקים וקלים 4 כפות שמן זית שמן, לטיגון 3 פלפלים צבעוניים, חתוכים לרצועות 8 שיני שום, קלופות ופרוסות 3 כפות רסק עגבניות 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה חצי כפית גרגירי כמון (או כמון טחון) 1 כף פטרוזיליה, קצוצה מיץ מחצי לימון מלח פלפל שחור מעט סוכר רבע כפית צ'ילי גרוסאופן ההכנה:1. צולים את החצילים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. חותכים את החצילים לאצבעות באורך 8-7 סמ ובעובי 2 סמ. מזלפים על תבנית התנור 2 כפות שמן זית, מניחים עליה את אצבעות החצילים זו ליד זו, מזלפים על החצילים 2 כפות שמן זית נוספות וצולים 15-10 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור.2. בינתיים מכינים את התבשיל: מחממים במחבת שמן לטיגון ומטגנים את רצועות הפלפלים עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הרסק, הפפריקה, הכמון, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. מוסיפים מלח, פלפל, מעט סוכר וצ'ילי גרוס. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.3. מוסיפים לתבשיל את אצבעות החצילים האפויות. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד חצי כוס מים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה 10 דקות נוספות. מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.סלט עלי סלק וחומוסעוד סלט ותיק שמלווה את שולחן השבת שלי שנים רבות. השילוב בין עלי הסלק (מנגולד) והחומוס יוצר סלט שכל ביס ממנו נותן טעם אחר בפה, ויחד עם עשבי התיבול ורוטב הטחינה העדין מתקבל סלט מרענן וייחודי.דרגת קושי: קלה | זמן בישול: 20 דקות | 6 מנות1 חבילת עלי סלק (מנגולד), שטופים היטב 1 קופסה (550 גרם) שימורי גרגירי חומוס 4 כפות כוסברה קצוצה 4 כפות בצל ירוק קצוץ 2 שיני שום, כתושות מיץ מלימון אחד 4 כפות שמן זית מלח פלפל שחור מעט סוכר 2-3 כפות טחינה גולמית משובחתאופן ההכנה:1. מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים. שמים בסיר את הגבעולים, ומוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-15 דקות, עד שהגבעולים רכים. מוסיפים את עלי הסלק, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז. סוחטים את כל הנוזלים מעלי הסלק המבושלים וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערה.2. מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים פרט לטחינה. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה.3. לפני ההגשה: מעבירים לקעריות, מזלפים פסים של טחינה גולמית על הסלט ומגישים.הכתבה פורסמה לראשונה ב-2017