צלי בשרבנקר של ארוחות משפחיות - ארוחות שישי או ארוחות חג - אז תתכוננו לכך אולי תיאלצו לשחזר אותו בקרוב לפסח. אנחנו הפעם נכין אותו לצד מתכון מיוחד של פירה לא שגרתי, אבל אפשר גם ללכת על אורז לבן או פתיתים. מתכון מעולה גם עבור מי שפחות מנוסה בהכנת צלי בשר. שימו לב שאם אינכם משתמשים בנתח כתף אלא בפילה מדומה או אסאדו זמני הבישול עשויים להשתנות.למתכון: צלי בקר עם פטריותפירהזה נראה כמו פירה סטנדרטי, אבל נחשו מה? בכל המנה הזאת יש רק תפוח אדמה אחד. הגרסה הזאת כוללת בעיקר אפונה צהובה יבשה - היא תימעך בקלות, היא מאוד טעימה, לא מצריכה השרייה או בישול מקדימים והיא מזינה. מי שמעוניינים יכולים להמיר את שמן הקוקוס בשמן זית, או בחמאה אם אינכם שומרי כשרות.למתכון: פירה אפונה צהובהקציצות ירקמתכון סופר פשוט ומהיר לתוספת כיפית שתלווה את הארוחה - קציצות ירק אפויות: מבשלים תפוחי אדמה וכרובית, מגררים גזר, קישואים וסוחטים היטב, קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה, מערבבים הכל יחד עם ביצה, טיפה קמח ותיבול ושולחים לאפייה. אין יותר קליל וזריז מזה. לפעמים דווקא המנות האלה, שמתקתקים על הדרך בזמן שעובדים על המנות הרציניות יותר, הן אלה שבסוף גונבות את ההצגה. אפשר להכין מטבל אם רוצים, או להסתפק ברוטב מהסלט פה למטה.למתכון: קציצות ירקות אפויותסלט עלי סלק וחומוססלט מעולה, טעים ועשיר. אם במקרה יש לכם חומוס מושרה מבושל - לכו עליו, אבל אפשר לסגור פה פינה עם פחית שימורים. זה ירוק, טעים ורוטב הטחינה-שום-לימון הוא בול מה שצריך.למתכון: סלט עלי סלק וחומוססנדוויץ' פאדג'אחד הדברים הכיפיים שאפשר לגלות לאנשים שלא מודעים לכך - זה שלוטוס הוא פרווה. כאן הוא משמש כממרח בין שתי עודיות פאדג' שוקולדיות, וכן זה טעים ומתוק כמו שזה נשמע. סיום מושלם לארוחת שבת.למתכון: עוגיות סנדוויץ' פאדג' במלית ממרח לוטוס