סלט יווני כמו במסעדה

למה הסלט היווני ביוון כזה טעים, אולי שאלתם את עצמכם? הרי מדובר בסתם ירקות, כאלה שאנחנו אוכלים כל יום. אבל אצל היוונים הם בחיתוך קצת יותר גדול, והסוד הגדול הוא ברוטב. אחד הסודות, למשל, הוא להוסיף לסלט עלי אורגנו טרי, ואם אין לנו טרי, אנחנו מוסיפים אורגנו מיובש, כמו שראינו שעושים בטברנות, וזה לא פחות טעים. ואם אתם רוצים שדרוג נוסף, החליפו את הלימון ברוטב בכף-שתיים של חומץ בן יין (אדום, אבל גם לבן זה בסדר), ותראו ישועות.

למתכון >> סלט יווני כמו במסעדה

קציצות זוקיני של גרקו

לא נשקר לכם: הקציצות האלה מצריכות טיגון בשמן. אבל הן כל כך טעימות וממכרות, שזה לגמרי שווה את זה. הן מבוססות על זוקיני מגורר שאליו מוסיפים תערובת של גבינות (בטח שגם פטה) ותבלינים, ומטגנים עד להזהבה. אנחנו מבטיחים שהן ייחטפו וייעלמו די מהר, אבל אם לא, אתם בהחלט יכולים להתענג עליהן גם למחרת. 

למתכון >> קציצות זוקיני של גרקו

 

מסעדת גרקו - קציצות זוקיני (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קציצות זוקיני. היוונים קוראים להן קולוקיטוקפטדס|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפוחי אדמה צלויים בלימון

להוסיף לימון לתפוחי אדמה זה לא משהו שאנחנו רגילים אליו. ואולי רוב האנושות צולה את תפודיה בשמן זית ותבלינים, אבל היוונים יודעים מה טוב, ולצד שמן הזית והאורגנו, הם מוסיפים מיץ לימון טרי, שמוסיף רעננות ושכבה נוספת של טעם. את תפוחי האדמה האלה מטגנים קודם במחבת, ואז מאדים אותם בתנור עם הרוטב הלימוני, ומלקקים את השפתיים משך כל הארוחה.

למתכון >> תפוחי אדמה צלויים בלימון

 

תפוחי אדמה בלימון (צילום: travellight, ShutterStock)
קריספיים ולימוניים וטעימים אש|צילום: travellight, ShutterStock

דגים צלויים עם ירקות ואוזו

ביוון בהחלט לא חסר ים, וכמובן שלא דגים. ואם את רוצים לדמיין את עצמכם לרגע יושבים בטברנה לעת ערב, עם כוסית אוזו ומנה של דג טרי שנתפס לפני שעות ספורות, כנראה שהמנה הזו תעשה את העבודה. במתכון הזה משתמשים בלברק שלם או פארידה, אבל נראה לנו שכל דג לבן ובשרני שאתם אוהבים יעבוד פה. והעובדה שמדובר ברבע שעה עבודה, ולתנור, בכלל קוסמת לנו. כל מה שנדרש זה לערבב את כל הירקות והרוטב, להניח עליהם את הדגים, ולצלות. הכי יאסו.

למתכון >> דגים צלויים עם ירקות ואוזו

דגים צלויים בעגבניות ואוזו (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מביך עד כמה שזה קל. דגים צלויים בסגנון יווני|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות

איך אנחנו אוהבים בצק פילו. בכל מתכון שבו העלים הללו מככבים, היחס בין כמות העבודה לתוצאה הוא אחד המשובחים. קרן אגם שלנו, שיודעת גם יודעת לעשות מתכונים משובחים במעט מאוד מאמץ, הכינה מהם מאפה יווני מתוק עם לימון ואוכמניות, קינוח שמורכב מעלי פילו ועליהם תערובת של שמנת, אוכמניות ולימון. ואם בא לכם להכין אותו מראש, קרן מבטיחה שאפשר להקפיא אותו אחרי האפייה, להפשיר ולחמם ולהגיש כאילו הוא חדש.

>> למתכון: מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות

מאפה פילו יווני מתוק סופרה. פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אנחנו יכולים להרגיש מפה את הקראנצ'. מאפה פילו עם לימון ואוכמניות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

שתהיה שבת שקטה!