כרובית בבשמל חרדלחוץ מהיופי שהיא מוסיפה לשולחן, רוטב הבשמל החרדלי שעוטף את הכרובית הזאת מצדיק כניסה לשולחן החג בזכות טעם מעקצץ ומיוחד שייתן אחלה פתיחה לארוחת החג.מתכונים לשבועותמתכונים לעוגות גבינה>> למתכון: כרובית בבשמל חרדלבייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישהבייגלה ירושלמי תמיד בא טוב, חג או לא חג, ובמקרה הזה הטעם הנוסטלגי והאהוב מקבל חיזוק משמעותי של מילוי ריקוטה וכרשה. בקיצור, חשבנו שאי אפשר לאהוב בייגלה ירושלמי ממה שאנחנו כבר אוהבים, ואיזה טעים לגלות שטעינו.>> למתכון: בייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישהפשטידת גבינות פריכהאין דבר כזה יותר מדי פשטידות לשבועות, בטח כשהן כל כך פשוטות להכנה: רק מכווצ'צ'ים עלי פילו בשמנת עם מלח והרבה פלפל שחור ובין כל דף מפזרים פטה.>> למתכון: פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגהפשטידת זיטי איטלקיתעד כמה הזיטי האפוי הזה טוב? ברמה שכרמלה סופרנו בכבודה ובעצמה הייתה מכניסה אותו הביתה ומגישה בגאון לבני משפחתה. כל היופי הזה הוא בסך הכל ערבוב של שני סוגי גבינה (ריקוטה ומוצרלה), פסטה ורוטב עגבניות - מעט מרכיבים, מעט עבודה ואפילו מעט זמן בתנור. ככה מכינים פשטידה השנה.>> למתכון: פשטידת זיטי איטלקיתסלט פנצנלהתמיד, אבל תמיד, מתחשק לנו לאכול את הסלט הזה, ובמיוחד בעונה הנוכחית. מיץ ירקות טריים עם חתיכות לחם שספוגות בו, חריפות עדינה של בצל סגול ופלפל חריף ירוק, מעט צלפים, בזיליקום ומוצרלה. אם עד היום לא הכנתם - זאת לחלוטין ההזדמנות.>> למתכון: סלט פנצנלהסלט ירוק הכי טעים שישומסלט ירקות לסלט עלים, שאין מתאים ממנו ללוות ארוחת רוויית גבינות ומוצרי חלב: חסה (רצוי לערבב כמה סוגים - אייסברג, רומית, מסולסלת, משי), עלי ארוגולה ורוקט, אגוזים וכמובן ויניגרט קלאסי. מושלם תמיד.>> למתכון: סלט ירוקבראוניז שוקולד גבינהבראוניז - בטח, תמיד. עוגת גבינה, למה לא, תביאו עוד פרוסה. ולמה לא לשלב בין שני קינוחי הענק האהובים האלה? התוצאה היא בראוניז משוישים יפים וטעימים שמשלבים 2 טעמים שהולכים ביחד נפלא.>> למתכון: בראוניז שוקולד גבינהעוגת גבינה באסקיתהבראוניז מלמעלה מושלמים, שלא תבינו לא נכון, אבל בכל זאת סביר להניח שרוב האורחים יצפו גם לעוגת גבינה קלאסית, כי הרי הורגלנו כל החיים ששבועות חייב לכלול עוגת גבינה. לא חסרים מתכונים טובים לעוגות גבינה, אבל היופי של המתכון לעוגת גבינה באסקית הוא הפשטות והקלות - רק מערבבים גבינות וביצים במיקסר ומעבירים לאפייה.>> למתכון: עוגת גבינה באסקית