קציצות בס חריפות
הנה, אנחנו מזהירים מראש לטובת כל מי שמתקשים עם אוכל חריף: מדובר בקציצות חריפות. אם אתם יודעים מראש שאתם או מישהו מבני הבית רגישים - אפשר ורצוי למתן את החריפות ולשים מראש פחות פלפלים חריפים ופחות צ'ילי. בכל מקרה - כמובן שמתחת תמצאו מתכון ללחמניות רכות שיעזרו עם כל הרוטב הלוהט הזה.
למתכון: קציצות דג בס ברוטב חריף
לחמניות שום ועשבי תיבול
לחמניות חלביות רכות כמו עננים של שבת נעימה הן תענוג שמראש מאוד קשה לעמוד בפניו. מה שעוד יותר מהמם ביפות האלה של קרן אגם היא שלא נדרשות כאן לישות ולא התפחות ארוכות מדי. בקיצור: אם אתם מחסידי הבגט ללא לישה של קרן אגם (למקרה שאיכשהו עוד לא ניסיתם - אנו מפצירים בכם לנסות ולהתמלא גאווה), הגיע הזמן שתנסו גם את הלחמניות ללא לישה. זה כמובן אומר שהבצק ייראה קצת אחרת מאשר בצק חלק במיקסר, אבל הכל בסדר - זה חלק מהתהליך. והתפחות? הפתחה אחת של 90 דקות ואז עוד אחת לפני האפייה.
למתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה
סלט סלמון ותפוחי אדמה
התאפקנו ולא הכנו שוב סלמון לעיקרית, והרי חייבים סלמון בכל זאת איכשהו, אז מה יותר מושלם מסלט תפוחי אדמה וסלמון? מה שקושר בין נתחי הדג העסיסיים והתפודים והנימוחים זה איולי שומי ועשבוני עם קצת מיץ לימון וזה טעים ברמות אחרות. טיפ זהב: שימו את הקערה ליד הכסא שלכם כדי שחלילה לא תפספסו.
למתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה באיולי שום ועשבי תיבול
סלט עדשים
וגם סלט קצת יותר רענן, עם עדשים שחורות, אבוקדו (יש עכשיו בירקניות ובשוק אבוקדו מעולים ויפהפיים), עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול לבחירתכם.
עוגת אלפחורס
העוגייה מהטעימות בעולם - בגרסת עוגה גדולה. קשה מאוד ליפול פה, אלא אם כן במקרה אתם לא מחסידי הדולסה דה לצ'ה. עדיקוש הכינה מתכון שכולל הכנת טורט, שכבת קצפת ועל שתיהן מורחים ריבת חלב טובה ומקשטים עם קוקוס טחון.