>> כל המתכונים לפסח>> ככה מארגנים את צלחת פסחמנות ראשונותמרק עוף עם קניידלך של חיים כהןבמקרה של מנה כל כך קלאסית - אולי ה-מנה ה-קלאסית של פסח - אנחנו מרגישים הכי בטוח ללכת בעקבותיו של השף הכי קלאסי. מתכון ששווה לגזור ולשמור למרק פשוט אבל עמוק טעמים, והכל עם תיבול בסיס של מלח ופלפל בלבד (וסלרי ושמיר ופטרוזיליה, שכמובן נותנים את התרומה שלהם).>> למתכון: מרק עוף עם קניידלך של חיים כהןוהנה עוד מתכון מומלץ למרק עוףסלמון מאודה במנות אישיותאחרי המרק הסופר שגרתי, מנת דג שהיא קצת פחות מקובלת (אל דאגה, כולם יאהבו אותה. היא פשוט לא חריימה, לא גפילטע פיש ולא דג מרוקאי). הדג שלנו הפעם הוא סלמון, ואנחנו מכינים אותו בתנור - אבל בצורה של אידוי בתוך נייר אפייה. כל סועד מקבל אריזת סלמון מתנה משלו, ומתייחד איתה עד בוא העיקרית.>> למתכון: סלמון מאודה במנות אישיותוהנה עוד מתכון מומלץ לסלמוןמנה עיקריתהצלי הכי טעים שאנחנו מכיריםגילינו אותו בפסח של השנה שעברה, ואנחנו לא רואים את עצמנו נפרדים ממנו בעתיד החגים הנראה לעין. הצלי של חן במטבח מבלה בתנור הרבה שעות (בהרבה אנחנו מתכוונים כמעט יום שלם!), ויוצא ממנו נימוח כמו שבחלומות הוורודים ביותר שלנו לא חשבנו שצלי כתף יכול להיות. והרוטב שבצלוחית בצד - אלוהים שייתן לנו שנה כמו הרוטב שבצלוחית בצד.>> למתכון: צלי של חן במטבחוהנה עוד מתכון מומלץ לצליתוספותסלט עדשים כתומות ותרדפסח בלי נוכחות יפה של עלים ירוקים הוא לא פסח, ולכן אנחנו מתכוונים להתמסר לסלט העדשים הזה של עז תלם, עם התרד הטורקי, גרעיני החמנייה והתיבול הים תיכוני האהוב כל כך של שמן זית ולימון. אחלה תוספת, שהיא גם יופי של מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.>> למתכון: סלט עדשים כתומות ותרדוהנה עוד סלט עדשים מומלץאורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטהעוד קצת תרד, והפעם במנה של אורז אדום - ולא, הכוונה לא לאורז שבושל עם רסק עגבניות אלא לסוג של אורז מלא שנולד אדום (ואגב דורש זמן בישול קצת יותר ארוך ממה שאתם רגילים באורז לבן). כאן הוא חובר לכמה ירקות ולחופן נאה של שקדים קלויים, לקבלת מנה חגיגית, משביעה וטעימה מאוד מאוד.>> למתכון: אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטהוהנה עוד תוספת אורז חגיגיתסלט עגבניות טריות ומבושלותמתכון מתוך הספר החדש של רון יוחננוב, לסלט שבו חצי מעגבניות השרי צלויות בתנור עם תימין ושיני שום שלמות והחצי השני נותרות בטריותן. כל אלה מתערבבים יחד (פלוס נוזלי הצלייה), מקבלים חיזוק של חומץ בלסמי ויוצאים לכבוש את שולחן החג שלכם.>> למתכון: סלט עגבניות טריות ומבושלותוהנה עוד מתכון מומלץ לסלט עגבניותקינוחיםפונדנט פרווההספר החדש של נטלי לוין הזכיר לנו כמה מוצלחים יכולים קינוחים פרווה להיות. לליל הסדר אנחנו הולכים על לא פחות מפונדנט שוקולד - אחד הקינוחים המרשימים שאתם יכולים לפנק בהם את האורחים שלכם, אבל גם אחד הפשוטים יותר להכנה. נדרשת הקצפת ביצים הגונה, אבל מבלי הפרדתן לחלמון וחלבון, וזה כבר משהו.>> למתכון: פונדנט פרווהוהנה עוד קינוח שוקולדי מומלץ לפסחמלבי פרווהבזכות קיומו של חלב הקוקוס בחיינו, מלבי הוא מהמנות האחרונות שעוברות המרה לפרווה בקלות יחסית. רק שימו לב - המתכון דורש חלב קוקוס ולא קרם קוקוס, שהוא עשיר ושומני יותר, ובמקרה הזה יכול לעלות לכם בהצלחה של הקינוח. מתכון נהדר של שי-לי ליפא.>> למתכון: מלבי פרווהוהנה עוד מתכון מומלץ למלביגרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במרץ 2023