מנות ראשונות
מרק עוף עם קניידלך של חיים כהן
במקרה של מנה כל כך קלאסית - אולי ה-מנה ה-קלאסית של פסח - אנחנו מרגישים הכי בטוח ללכת בעקבותיו של השף הכי קלאסי. מתכון ששווה לגזור ולשמור למרק פשוט אבל עמוק טעמים, והכל עם תיבול בסיס של מלח ופלפל בלבד (וסלרי ושמיר ופטרוזיליה, שכמובן נותנים את התרומה שלהם).
>> למתכון: מרק עוף עם קניידלך של חיים כהן
סלמון מאודה במנות אישיות
אחרי המרק הסופר שגרתי, מנת דג שהיא קצת פחות מקובלת (אל דאגה, כולם יאהבו אותה. היא פשוט לא חריימה, לא גפילטע פיש ולא דג מרוקאי). הדג שלנו הפעם הוא סלמון, ואנחנו מכינים אותו בתנור - אבל בצורה של אידוי בתוך נייר אפייה. כל סועד מקבל אריזת "סלמון מתנה" משלו, ומתייחד איתה עד בוא העיקרית.
>> למתכון: סלמון מאודה במנות אישיות
מנה עיקרית
הצלי הכי טעים שאנחנו מכירים
גילינו אותו בפסח של השנה שעברה, ואנחנו לא רואים את עצמנו נפרדים ממנו בעתיד החגים הנראה לעין. הצלי של חן במטבח מבלה בתנור הרבה שעות (בהרבה אנחנו מתכוונים כמעט יום שלם!), ויוצא ממנו נימוח כמו שבחלומות הוורודים ביותר שלנו לא חשבנו שצלי כתף יכול להיות. והרוטב שבצלוחית בצד - אלוהים שייתן לנו שנה כמו הרוטב שבצלוחית בצד.
תוספות
סלט עדשים כתומות ותרד
פסח בלי נוכחות יפה של עלים ירוקים הוא לא פסח, ולכן אנחנו מתכוונים להתמסר לסלט העדשים הזה של עז תלם, עם התרד הטורקי, גרעיני החמנייה והתיבול הים תיכוני האהוב כל כך של שמן זית ולימון. אחלה תוספת, שהיא גם יופי של מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.
>> למתכון: סלט עדשים כתומות ותרד
אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה
עוד קצת תרד, והפעם במנה של אורז אדום - ולא, הכוונה לא לאורז שבושל עם רסק עגבניות אלא לסוג של אורז מלא שנולד אדום (ואגב דורש זמן בישול קצת יותר ארוך ממה שאתם רגילים באורז לבן). כאן הוא חובר לכמה ירקות ולחופן נאה של שקדים קלויים, לקבלת מנה חגיגית, משביעה וטעימה מאוד מאוד.
>> למתכון: אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה
סלט עגבניות טריות ומבושלות
מתכון מתוך הספר החדש של רון יוחננוב, לסלט שבו חצי מעגבניות השרי צלויות בתנור עם תימין ושיני שום שלמות והחצי השני נותרות בטריותן. כל אלה מתערבבים יחד (פלוס נוזלי הצלייה), מקבלים חיזוק של חומץ בלסמי ויוצאים לכבוש את שולחן החג שלכם.
>> למתכון: סלט עגבניות טריות ומבושלות
והנה עוד מתכון מומלץ לסלט עגבניות
קינוחים
פונדנט פרווה
הספר החדש של נטלי לוין הזכיר לנו כמה מוצלחים יכולים קינוחים פרווה להיות. לליל הסדר אנחנו הולכים על לא פחות מפונדנט שוקולד - אחד הקינוחים המרשימים שאתם יכולים לפנק בהם את האורחים שלכם, אבל גם אחד הפשוטים יותר להכנה. נדרשת הקצפת ביצים הגונה, אבל מבלי הפרדתן לחלמון וחלבון, וזה כבר משהו.
והנה עוד קינוח שוקולדי מומלץ לפסח
מלבי פרווה
בזכות קיומו של חלב הקוקוס בחיינו, מלבי הוא מהמנות האחרונות שעוברות המרה לפרווה בקלות יחסית. רק שימו לב - המתכון דורש חלב קוקוס ולא קרם קוקוס, שהוא עשיר ושומני יותר, ובמקרה הזה יכול לעלות לכם בהצלחה של הקינוח. מתכון נהדר של שי-לי ליפא.
גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במרץ 2023