קציצות אפויות
לא הרבה קציצות יוצאות כל כך טעימות בלי טיגון, אבל אלה? מהאהובות עלינו. באמת שקשה להרגיש בהבדל. הרוטב עשיר וטעים מאוד, אבל אם בשולחן השישי יש ילדים שאוהבים אוכל על הצד היבש יותר או סרבני אוכל אסייתי - היינו ממליצים לשמור גם כמה קציצות בלי רוטב (הן מעולות גם כך).
למתכון: קציצות הודו אפויות ברוטב חלב קוקוס
אורז
טוב, אז אם כבר קוקוס, הנה מנה שלמדנו מברק יחזקאלי: אורז בחלב קוקוס. מי שהיו בתאילנד בטח כבר מכירים ואולי כבר מכינים, אבל אם עוד לא ניסיתם - מובטחת לכם הנאה.
סלט קישואים
כן, יוגורט וטחינה. שילוב פנטסטי, ואם רוצים להמיר את המתכון לפרווה משתמשים ביוגורט טבעוני (לא ממותק) מכל סוג שאוהבים. יש כאן בצל מטוגן, ביצה קשה, טבעות צ'ילי, בצל ירוק - שברור שחייבים חתיכת פחמימה ריקה רכה ליד כדי לספוג ולהעמיס את כל הטוב הזה (ובדיוק בשביל זה המתכון הבא).
למתכון: סלט קישואים ביוגורטחינה
לחמניות שומשום עגולות
זה נראה כאילו הן ממולאות עם איזו הפתעה, אבל אין כאן באמת מילוי, רק בצק רך וטעים ומעל את התוספת המועדפת עלינו בלחמים, חלות ולחמניות: שומשום. הרי גם ככה אתם תבצעו אותה ותעמיסו עליה איזו קציצה או סלט, אז עדיף ללכת על לחמניות קלאסיות. אגב, מי שמעדיף לא להבריש בביצה טרופה, יכול לעשות את ההברשה עם שמן או אפילו מים.
עוגת תמרים ושיבולת שועל
התחלנו עם קוקוס ונסיים בקוקוס: אם אתם רוצים להכין את הגרסה הפרווה של המתכון, ניתן להמיר את החלב בחלב סויה/שקדים/שיבולת שועל ואת החמאה להמיר בשמן קוקוס מומס. כך או כך, עוגה מהממת וטעימה לשבת.