מרק קובה חמוסטה מקוצרהמרק הזה הציל אותנו בחורף שעבר לא אחת, ואנחנו ממש מחכים לתת לו הזדמנויות לעשות את זה גם השנה. במקום לגלגל קובה פשוט מכינים קציצות של בשר וסולת (ביחד), והאמינו לנו - ההקרבה קטנה מאוד (עד בלתי קיימת), בעיקר אם לא מצפים לקובה אלא פשוט למנה טעימה בטירוף. המרק עצמו ירוק וחמצמץ, וביחד מדובר במנה שהיא ארוחה שלמה (אבל אם אין ברירה אנחנו מוכנים להמשיך למנות הבאות).מתכון: מרק קובה חמוסטה מקוצרקדירת אסאדומתכון של סמדר וקנין, אישה שהיינו מוכנים להתארח אצלה לאינסוף ארוחות שישי, אם רק הייתה מזמינה אותנו. הבשר הוא אסאדו, מהרכים והטעימים בנתחים, אליו מתלווים בצלצלים שמטוגנים בשלמותם ורוטב של כורכום, זעפרן ועלי דפנה, וכל זה מוגש עם חיטה מבושלת - דגן שלא זוכה למספיק כבוד בגרסה הזאת שלו, כתוספת, וחבל. חשבתם שזהו? יש גם ערמונים, גרעיני דלעת ותיבול קינמוני עדין. טעים נו.מתכון: קדירת אסאדוסלט קינואה וכרובית צלויההקינואה מבושלת, הכרובית צלויה קלות במחבת והירקות (גזר, מלפפון, בצל סגול ובצל ירוק) חיים לגמרי וקצוצים טרי. ביחד מתקבל סלט שהוא גם תוספת, מופת של בריאות ולמרבה השמחה גם טעם.מתכון: סלט קינואה וכרובית צלויהעוגת שוקולד טבעוניתאנחנו מתים על הקשר האמיץ שבין טבעונות לכשרות, שמפגיש אותן לא אחת אצלנו כאן בקטגוריית הקינוחים לשבת. הפעם תשרת את שני הקהלים היקרים האלה עוגת שוקולד של קרן אגם, בלי חמאה, ביצים או מוצרי חלב ועם קרם קוקוס, שוקולד אמיתי ואפילו נגיעה של ברנדי.מתכון: עוגת שוקולד טבעוניתשבת שלום!