גונדי
מתכון לגונדי יד ראשונה מרותם ליברזון זה מתכון מנצח: מרק עוף צח, צהבהב וטעים ובתוכו כופתאות גדולות של עוף וקמח חומוס. מנת דגל של אחד המטבחים העשירים והססגוניים - המטבל הפרסי כמובן.
אורז פרסי
גונדי חייב אורז, והמתכון של חיים כהן מתאים כאן בול. שימו לב לקרוא טוב טוב את המתכון, כי טמונים בו טיפים חשובים מאוד והסברים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מושלמת: מדוע צריך להשרות את האורז במים, למה צריך לעשות ארובות ואיך הכי טוב להשתמש בכורכום מבלי לקבל מרקם חולי. התוצאה הסופית היא כיפת תפוחי אדמה פריכים וצהבהבים, ומתחתיה אורז רך וטעים. תוספת מושלמת לגונדי, ולחיים באופן כללי.
צמת פטריות
מאפה מהמם ומרשים של בצק עלים במילוי פטריות. גם אם קצת תפשלו בקיפול וגם אם הבצק טיפונת ייקרע - זה יהיה טעים וזה ייראה טוב, והכי חשוב - יחשבו שמה זה השקעתם.
כרוב בתנור
לא סתם כרוב. כרוב וכרובית. לא סטייקים הפעם ואפילו בלי בישול מקדים במים, כמו במתכון המיתולוגי של אייל שני. מספיק לזלף בנדיבות שבמן זית טוב, לתבל במלח, מעט סילאן ותימין ופשוט לצלות בסבלנות. המשקיענים יכולים אפילו לפתוח מדי פעם ולהפוך בשביל צלייה מאוזנת מכל הכיוונים.
עוגת שקדים עם מרנג וריבה
במקור זאת עוגת פסח, אבל אין שום סיבה לחכות עכשיו כמעט שנה שלמה עד להזדמנות לאכול אותה שוב, לא ככה? עוגה באווירה נוסטלגית עם שכבה יפה וגבוהה של מרנג משובצת בריבת פטל (מעדיפים ריבה אחרת שבני הבית אוהבים? לכו על זה). תזכרו שאת אפקט הוואו הרציני מקבלית ברגע שנחתכת הפרוסה הראשונה, וכל היופי מתגלה ברוב הדרו.
>> למתכון: עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטל