שניצל ממולא פירה
שניצל לארוחת שבת? כן, אם מדובר בשניצל הזה, שהתאזרח בשנים האחרונות גם במסעדות של אייל שני - כך שתעודת הצטיינות כבר יש לו. חזה עוף שנעטף בביצה ופירורי לחם ומטוגן בשמן, אבל לא לפני שהתמלא בעצמו בתפוח אדמה מעוך לפירה. איזה ביס חלומי, יא אללה.
אורז פרסי ירוק
אורז לבן (יסמין או בסמטי, והאמת היא שגם פרסי רגיל יעבוד) עם שלל תוספות ירוקות: אפונה, פול מהמקפיא, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר ונענע, וגם כורכום, פלפל וטיפה קינמון, לחובבים. אם אתם לא אוהבים משהו מהעשבים הרבים שיש פה אתם מוזמנים להשמיט, או להחליף באחד העשבים האחרים, מבטיחים שלא תהיה בעיה. ורק חכו לסלט שתכף מגיע, ומשלים את האורז הזה פיקס.
סלט עשבי תיבול וחמוציות
חבר ואח לאורז מהפסקה למעלה: סלט של עשבים בלי סוף, וגם חמוציות ושקדים, ברוטב של שמן זית, מייפל ולימון. הכי קיצי, הכי כיפי.
מתכון לסלט עשבי תיבול וחמוציות
גזר צלוי
הכי יפה להגיש תבנית של גזרים בשלל צבעים, אבל האמת היא שגם גזרים כתומים רגילים יעבדו כאן נהדר. כל מה שצריך בשביל המנה הזו זה גזרים (אפילו לא מקולפים), שמן זית, טיפונת מייפל ותיבול עדין של מלח גס, זרעי כוסברה וקצת צ'ילי, למי שאוהב.
עוגת תפוז וקוקוס
את העוגה הזאת מכינים בתבנית של לחם - שהיא כמו תבנית אינגליש קייק רק גדולה יותר - אבל אין צורך להיבהל, אם אין לכם כזו גם בתבנית עגולה רגילה היא תצא נהדרת. לנו זה עושה את זה, הגודל (שמנים בנשמה, אין מה לעשות) והצורה הריבועית הזוויתית, אבל יותר מהכל עושה לנו את זה השילוב של תפוז וקוקוס עם המרקם הרך רך הזה, האוורירי, כמו של עוגת לייקח.
שבת שלום!