עוף וירקות

נכון שזה מתכון של חורף בגדול, אבל בואו, עם המיזוג בבית כבר קל להתבלבל ואין סיכוי שאנחנו מוותרים עליו (ואם ממש לא בא לכם על התפוזים אפשר גם מיץ מוכן). ההכנה סופר מהירה ולא מסובכת, התוספת של הגזרים והשומר קולעת בול וממש מתאים לנו לא לעבוד קשה מדי בשבוע הזה. 

למתכון: פרגיות בתנור

פרגיות - לפני הכניסה לתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ככה זה נראה לפני |צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה

קלאסיקה שלא נס ליחה: סלט תפוחי אדמה עשיר ומאוזן עם מרקם קרמי מושלם ונגיעת מיונז מדויקת. מלפפונים חמוצים קצוצים, ביצים קשות, שמיר רענן ובצל ירוק (לא אוהבים שמיר ובצל בסלט? אפשר גם בלי) משלימים את המנה לסלט תפוחי אדמה בדיוק כמו שצריך.

למתכון: סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול

סלט תפוחי אדמה, גבישס (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
סלט תפוחי אדמה, גבישס|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

טבולה חגיגית

את העבודה שחסכנו על העיקרית נשקיע על הסלט המטריף הזה (סתם, באמת שזה לא עד כדי כך מסובך). במקום בורגול בטבולה כמו בדרך כלל תמצאו בו פתיתים עדינים של כרובית, מה שהופך אותו לתוספת נטולת גלוטן, קלילה ולגמרי דיאטטית. הטעמים חמצמצים ולימוניים, המרקם רענן וזאת מנה שהופכת כל שולחן לחגיגי ויפה יותר. אם יישאר משהו, השאריות יכולות להישמר בקופסה סגורה במקרר עד יומיים. תגידו שזה לא פתרון מצוין לסלט טעים ולא מכביד.

למתכון: טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים

טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים (צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים)
טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים|צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים

עוגת שיש

תקראו לנו פשוטים, אבל המראה של עוגת שיש בחושה עם הערבוב צבעים הזה פשוט עושה לנו את זה. אפשר להשתמש באיזה אגוזים שרוצים, מי שמשום מה פחות מתחבר לקינמון יכול לוותר עליו ואם רוצים את העוגה פרווה משתמשים בחלב סויה או חלב קוקוס באותה כמות במקום השמנת החמוצה. המלצה רותחת: שימו לידה כדור גלידה, לא משנה איזה. 

למתכון: עוגת שיש אגוזים

עוגת שיש אגוזים  (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגת שיש אגוזים |צילום: נטלי לוין, mako אוכל