סלט כרובית
לפני הכל, מתחילים עם סלט כרובית שקצת שובר את שגרת הסלטים של שישי. המתכון דורש חצי פלפל ירוק חריף, אבל כמובן שאפשר גם לשים פלפל שלם, מאחר שהפלפלים הירוקים לא חריפים מדי בעונה.
למתכון: סלט כרובית, בצל וארוגולה
פילה מדומה
למרות השם "פילה מדומה" או "פאלש" - מדובר ביופי של צלי, שאחרי בישול ארוך יוצא עסיסי ורך. שימו לב שיש להקפיד שהוא מכוסה במספיק נוזלים על מנת שלא יתייבש חלילה. לא חייבים להשתמש בציר עוף או בציר ירקות - מים ויין יספיקו. הסיבה העיקרית שפילה מדומה כל כך פופולרי היא המחיר: הוא נראה ומתנהג דומה מאוד לנתח פילה בקר, אבל המחיר שלו נגיש הרבה יותר. וטיפ אחרון לגביו: הרבה יותר קל לפרוס אותו כשהוא קר, אז אם מתחשקת לכם פריסה אחידה - תמתינו שיתקרר, תפרסו ואז אפשר לחמם.
למתכון: פילה מדומה עם יין וירקות שורש
תפוחי אדמה עם רוזמרין
אל תפחדו משמן הזית. הוא צריך לעטוף ולצפות היטב את כל תפוחי האדמה, וזה יוצא כל כך טעים שאפשר להכפיל כמויות ועדיין כל התבנית תחוסל. עד כדי כך הם טעימים ומדובר ללא ספק בתוספת המושלמת לפרוסת פילה בקר טובה. טיפונת ניג'וס לערבב - אבל חד משמעית שווה את זה.
מתכון לתפוחי אדמה בתנור: שיטה שתמיד מצליחה
עוגיות שושנים
לא ברור מה יותר יפה - זה פרחים אמיתיים וריחניים לשבת או צלחת של עוגיות כאלה. בזכות המראה המרשים והאלגנטי שלהן הן עלולות להיראות מסובכות להכנה, אבל זה אפילו לא עד כדי כך מסובך - וגם אם לא יוצא סימטרי או מדויק - הן עדיין יהיו חתיכות.