קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
יש קציצות שמתקתקים ויש קציצות שמכינים. אנחנו לא פוסלים קציצות מזן התקתוק, למעשה רוב הקציצות שלנו, בטח באמצע השבוע, הן כאלה, אבל לטובת ארוחת השבת בחרנו קציצות עם מתכון, עם אופי, שעומד מאחוריהן השף דניאל זך שאנחנו מאוד מעריכים. הטעמים הם של לימון כבוש, כורכום ופפריקה, וכיאה לקציצות שבת הן עוברות טיגונון קצר לפני הבישול. שוות שוות, באחריות.
מתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
אורז מלא
אנחנו מצאנו שהקציצות שלעיל עובדות הכי טוב עם אורז מלא דווקא, ולטעמנו עם אורז מלא עגול, שיוצא קצת יותר דביק ואנחנו באופן אישי מעדיפים אותו כמעט תמיד. אפילו מתכון לא צריך: מטגנים את האורז במעט שמן (או קצת יותר ממעט, אם אתם אנחנו), מוסיפים על כל כוס אורז 2 ורבע כוסות של מים ומלח לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 40 דקות מכוסה על אש קטנה. מרגישים לא בטוחים? יש לנו כאן מדריך לעבודה עם אורז מלא.
סלט ברוקולי טרי וחמוציות
יצאה לנו קצת כבדה, הארוחה, לכן אנחנו ממהרים להקליל אותה עם סלט של ברוקולי חי - ניסיתם פעם? הכי טעים ברוקולי חי - וחמוציות, בחיזוק של קצת מיונז אבל ממש לא מספיק בשביל להפוך אותו ל"סלט מיונזי". בלי להגזים, מדובר באחד הסלטים האהובים עלינו ביותר אי פעם, וכשראינו אצל הירקן שלנו שהברוקולי עכשיו במבצע - לא חשבנו פעמיים.
מתכון: סלט ברוקולי טרי וחמוציות
טורט וניל גבוהה ויפה
כשמדובר בעוגות מהסוג שמחייב דיוק, אנחנו אוטומטית פונים לעדיקוש. כל כך מקצועית, כל כך רצינית, שאין שום סיכוי שהיא תגיד לביצים להפוך לקצף אוורירי והן יסרבו. טורט וניל היא עוגה מהסוג הזה, ואומנם הלכנו עם המתכון של עדיקוש וקיבלנו תוצאה מלכותית ונהדרת.
שבת שלום!