מרק 

יש לנו כל כך הרבה סיבות לאהוב את המרק הפשוט הזה הזה וכל כך חיכינו לסתיו כדי לפתוח איתו את העונה: הוא דורש בסך הכל 3 מרכיבים (אם לא מחשיבים את המלח), הוא מזין, טעים, גם ילדים ממש אוהבים אותו (אצלנו לפחות) ומאוד קל להכנה.

למתכון: מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים (צילום: monica-photo, Istock)
מרק עדשים|צילום: monica-photo, Istock

סופריטו קציצות

סופריטו עוף, סופריטו בקר או סופריטו קציצות - לא משנה איזו גרסה - אנחנו בפנים. המנה הזאת מוגשת בסיר אחד, ולמרות שאת ההכנה יש לעשות לחוד: טיגון התפודים, טיגון הקציצות, טיגון הבצל ורק אז לאחד את כולם לבישול, היא בהחלט שווה את הדרך. כשהכל מתרכך וכל הטעמים מתערבבים ביחד בסיר, נוצר טעם מופלא שבדיוק אותו בא לנו לארוחת שישי משפחתית.

למתכון: סופריטו קציצות

סופריטו קציצות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סופריטו קציצות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט פתיתים ירוק

סלט ופתיתים? ברור. מוסיפים מלפפונים, אפונה, עשבי תיבול, קצת שקדים קלויים לקראנץ' ומתבלים עם לימון כבוש, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. מי שמעוניין להפוך את המנה לפרווה יכול פשוט להשמיט את הגבינה או להשתמש בגבינה טבעונית במקום. 

למתכון: סלט פתיתים עם אפונה וירוקים

סלט פתיתים עם אפונה וירוקים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט פתיתים עם אפונה וירוקים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פאי שוקולד פרווה

מה יכול להיות רע בפאי עם בצק דק פריך ומעליו מסת שוקולד מפנקת? נכון מאוד: שום דבר. המתכון פרווה במקור, ותמיד אפשר לשדרג אותו עם איזו כף גדושה של קצפת/שמנת/גלידה טובה. 

למתכון: פאי שוקולד פרווה

פאי שוקולד פרווה. פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פאי שוקולד פרווה. פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל