עוף בתנור

יכולים רק פולקעס, יכולים רק ירכיים, יכולים מיקס של גם וגם - מה שהכי הולך אצלכם בבית. גם ברוטב (סויה, דבש ושמן) אפשר לשחק בכמויות, להוסיף שום, שומשום, כמה ענפי תימין; וכמו כן מי שרוצה להוסיף לתבנית ירקות כמו תפוחי אדמה, בטטות או בצלים מוזמן לעשות זה, תמיד יהיו קונים. התוצאה היא עוף בגריל מזוגג וטעים, ואל תוותרו על ההשחמה הסופית. 

מתכון: עוף בתנור עם סויה ודבש

סלט ירוק חם

זה לא בדיוק סלט ולא בדיוק תבשיל, אלא תוספת ירק מושלמת לכל ארוחה. הלימון הכבוש מוסיף קיק כיפי ואפשר להכין אות הכל מראש ולהגיש קר (טיפ לאלופים: אם בא לכם, יכולים בכל יום אחר להשתמש בזה כבסיס לשקשוקה ירוקה ולסגור יופי של ארוחת ערב).

מתכון: סלט תרד וזוקיני חם או קר

אורז

מדובר באחת ממנות האורז האהובות עלינו לתחילת או אמצע שבוע, אבל בתכלס אין שום סיבה שלא להכין אותה גם לשולחן שישי. במקור זאת ה-מנה המושלמת לניצול שאריות של אורז, ובגלל שכולם עכשיו בבית כל הזמן, סביר מאוד שיש כבר אורז מוכן במקרר. אם פחות מתאימות לכם ביצים טרופות אין שום בעיה להשמיט אותן כמובן ותרגישו חופשיים לאלתר עם אילו ירקות שיש בנמצא (זה תופס גם לגבי ירקות להשתמש בהם וגם לגבי ירקות שאפשר לוותר עליהם אם פחות אוהבים).

מתכון: אורז מאתמול עם ירקות

אורז שאריות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אורז שאריות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פאי שזיפים (או כל פרי אחר)

היופי בעוגה הזאת מלבד הנראות שלה, הוא שחוץ משזיפים ניתן להשתמש כאן בכל פירות הקיץ הזמינים לכם - משמשים, נקטרינות, אפרסקים, דובדבנים. זה כמובן עובד בעוגות בחושות, אבל בטח ובטח שגם עם בצק פריך. רוצים את העוגה פרווה? החליפו את החמאה במחמאה או נטורינה ואת היוגורט במיץ תפוזים או בקרם קוקוס.

מתכון: עוגת פאי שזיפים

מסקנה: חשקים נועדו בשביל לשלב ביניהם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מסקנה: חשקים נועדו בשביל לשלב ביניהם|צילום: קרן אגם, mako אוכל