סלט עגבניות חריףבגלל שהעונה הזו עוד לא סגורה על עצמה – בימים חם וקיצי ובערבים יש כבר בריזה קרירה – אז בהחלט אפשר עוד להתענג על סלט של סוף קיץ, שעושה כבוד לעגבניות המתוקות שיש עכשיו בשווקים ומצוות להן ערימות של עשבי תיבול טריים וחריפות עוקצנית וכיפית. אנחנו לא נגיד לכם איך לאכול את הסלט שלכם, אבל מבחינתנו זה לא ילך בלי פחמימה שתספוג היטב את הרוטב החרפרף, בעדיפות לחלה שזה עתה יצאה מהתנור.למתכון: סלט עגבניות חריףצריכים מאיתנו גם מתכון לחלה? חלה קלאסית של שישי של קרן אגם אהובה עלינו במיוחד.אורז צבעוני בחצי שעה עבודהכשרצינו משהו שיכיל את הרוטב העשיר של המנה העיקרית שעליה ביססנו את הארוחה, החלטנו שאורז לבן סטנדרטי פשוט לא יספיק, ושמגיע לנו עוד קצת השקעה. אבל באמת שלא באנו לטרחן: תוך חצי שעה עבודה יש לכם אורז מלא טעם, עם לא מעט עשבי תיבול טריים ותבלינים שישדרגו כל ביס. וכשישתדך אליו הרוטב של הצלי, בכלל יהיה פה מעדן.למתכון: אורז צבעוני בחצי שעה עבודהצלי בקר עם ארטישוק ירושלמיאנחנו לגמרי יכולים לדמיין את הריחות שהתבשיל הזה יפזר בבית בערב שבת. ואיך לא. יש פה צלי בקר עשיר שנצלה בתנור במשך שלוש שעות, עמוס בתבלינים, ארטישוק ירושלמי ובטטות. הבשר ייצא מהאירוע הזה רך, נימוח ומתפרק, הארטישוק והבטטה יקבלו טעם ומרקם של מעדן, הרוטב העשיר יהיה מושלם לניגוב עם החלה או לפינוק על האורז, והכל ביחד מנחם וטעים והכי עושה חשק לגשם. ואם עוד לא השתכנעתם, אז רק נציין שכל הדבר הזה יקח לכם 20 דקות עבודה בלבד.למתכון: צלי בקר עם ארטישוק ירושלמיטראפלס שוקולד ופיסטוק ב-2 מרכיביםנכון שהטרנד של שוקולד דובאי כבר עתיק, אבל מה לעשות ששוקולד ופיסטוק הוא שילוב טעמים מופלא? הקינוח הזה יקח מכם חמש דקות עבודה בלחץ. אין פה קדאיף, אבל את שילוב הטעמים הכיפי של השוקולד והפיסטוק בהחלט יש. המלצה שלנו – תכינו כמות כפולה.למתכון: טראפלס שוקולד ופיסטוקשתהיה שבת שקטה!