פוקצ'ה עננים מצוירת
להגיד שרושם זה כל מה שחשוב לנו יהיה לא נכון, אפילו קצת מעליב, ומצד שני - אנחנו בהחלט אוהבים להרשים כשאנחנו מארחים ארוחת שישי, ואם סיימנו אירוח וביקשו מאיתנו מתכון זה די עושה לנו את השבת. הפוקצ'ות האלה מעולות למעוניינים להשאיר חותם, תרתי משמע: הן ענניות ורכות וריחניות וטעימות ממש, וגם מאפשרות לכם להביע את עצמכם בעזרת הירקות שיש לכם במקרר. מרגישים חסרי כישרון? שטויות, על פוקצ'ה הכל יפה.

עוף באריסה ופלפלים
אחרי שהלהבתם את כולם עם כישורי האפייה והקישוט שלכם - אפשר לעבור למנה העיקרית. את העוף הזה, על פי מתכון של ג'יימי אוליבר, אתם מכינים במשהו כמו 5 דקות של עבודה, אבל אף אחד לא צריך לדעת את זה. יחד איתו בתבנית נצלים ירקות לבחירתכם (ההצעה שלנו: הרבה פלפלים צבעוניים ובצל סגול), והשוס הוא האריסה שמורחים על העוף, שעושה את רוב עבודת התיבול.

ירקות בתנור
דווקא מתכון הירקות בתנור הזה כן מצריך קצת עבודה, ובעיקר צלייה בשני שלבים. זה לא דורש מאמץ אבל זה כן טיפה מסורבל (בטח יותר מסתם ירקות בתנור עם שמן זית ומלח). מה שכן, התוצאה היא לא פחות ממופתית. לא סתם הכתרנו את המתכון הזה כמתכון הכי טוב שלנו לירקות בתנור. מוזמנים לגוון את הירקות לפי מה שיש לכם בבית (ואגב, תשאירו לכם קצת מהפוקצ'ה - עם הירקות האלה זה עובד מושלם).

סלט מלפפונים ואבוקדו
איך שמתחיל הקיץ אנחנו נכנסים לחרדת אבוקדו. בעוד כמה שבועות כנראה לא נוכל עוד להשיג אבוקדו טוב לפחות למשך חודש (ואם נשיג, כנראה נצטרך למשכן בעבורו כליה, ואנחנו לא בטוחים שזה משתלם). לכן אנחנו מפצירים בכם: נצלו את האבוקדואים שעדיין אפשר למצוא, והכינו את הסלט הנהדר הזה, לפני שיהיה מאוחר!

טורט שיש לוטוס פרווה
ולקינוח: עוגת שיש אוורירית ורכה שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק ליישר, עם מיץ תפוזים וקצת קינמון וכמה כפות של ממרח לוטוס, בשביל להוסיף לה עניין (לא שהיה חסר). יופי של קינוח לארוחה קיצית (או חורפית או סתווית או אביבית).

שבת שלום.