עוף בקארילא יודעים מה איתכם, אבל אחרי יום העצמאות ומנגליו, מתחשק לנו משהו קצת יותר קליל: חזה עוף, פלפלים, בצל ירוק. כל אלה מוקפצים בקארי אדום וקצת פיש סוס, עם בוטנים קלויים מעל - בדיוק, אבל בדיוק מה שמתחשק לנו לארוחת שישי כיפית ולא כבדה.>> למתכון: עוף בקארי אדום ופלפליםסטיקי רייסאנחנו לא גאים בזה, אבל בעבר הלא רחוק שלנו זלזלנו בסטיקי רייס. לעומת מנות אורז שמנוניות יותר, חגיגיות יותר או עשירות יותר - הוא לנו פשוט מדי וסתמי. עם הזמן הבנו את סוד המשיכה שלו לליווי מנות חריפות, אבל בתכלס הוא מתאים עם כל כך הרבה מנות מוקפצות. שימו לב שחייבים להשתמש באורז ייעודי ולא אחר, וההכנה עצמה לוקחת פחות מעשר דקות במיקרוגל.>> למתכון: סטיקי רייסשעועית ירוקה ברוטב עגבניותבלא מעט בתים בישראל קוראים למנה הזאת שעועית ברוטב אדום או שעועית כמו בצהרון, ואכן - יש כאן מקום להודות לצהרונים ולגנים שהפכו את השעועית הירוקה על כל כך חביבה על ידי ילדי ארצנו, בכל זאת לא מדובר במאכל שמתאים לילדים לאהוב כל כך. קשה למצוא ארוחה שבה סיר כזה לא ישתלב, ותשמחו מאוד לדעת שגם עם סטיקי רייס הוא הולך אחלה. אה, וברור שאפשר להשתמש בשעועית קפואה (ואם בכל זאת השתמשתם בטרייה - תבשלו קצת יותר זמן).>> למתכון: שעועית ירוקה ברוטב עגבניותעוגת בננותזאת אחת הבחושות האהובות עלינו. היא לחה ועסיסית, טעימה ממש והיא לא רק בחושה, יש לה גם ציפוי פקאנים קצוצים שמוסיפים קראנץ' (ואם בא לכם - יכולים להוסיף עוד אגוזים שאוהבים).>> למתכון: עוגת בננות ומייפל