סלט עלים ירוקים עם קשיו ומייפל
הוא רק נראה פשוט, אבל זה מסוג הסלטים שאם הכנתם פעם אחת, סיכוי טוב שלא תפסיקו. הטעמים שלו מאוזנים בצורה מושלמת – גם חמצמץ, גם מתקתק ועם נגיעונת ארומטית (טיפה שמן שומשום). והכי חשוב: הוא ירוק ורענן, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בימים הבוערים האלה.

>> למתכון: סלט עלים ירוקים עם קשיו ומייפל
עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
לפעמים שוכחים כמה טעים יכול להיות סיר אורז משודרג. אין פה משהו מורכב, רק קצת יותר שלבים: רק אורז מבושל, תוספות, הרכבה של הכל ובישול הכל ביחד. כשכל זה יוצא מהסיר על צלחת, מתקבלת עוגת אורז שנראית חגיגית ממש. רון יוחחנוב הוסיף לסיר שלו שכבת שקדים במקום תפוחי אדמה, מילא את העוגה בבצל מטוגן, ויצר תוספת מרשימה במאמץ סביר לגמרי.
>> למתכון: עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
הקציצות האלה הן אחת המנות הקבועות במטבח שלנו. לא כי קציצות עוף זה משהו יוצא דופן, אלא כי הרוטב שלהן ממש מיוחד, כך שקשה להפסיק. הלימונים הכבושים והעגבניות משתדכים לקציצות הרכות-רכות בצורה פנטסטית, ומייצרים טעמים חמצמצים עם נגיעה פיקנטית, שמקפיצים הכל למעלה. זה סיר נהדר לימים חמים, כשנדרשת מנה מנחמת וקלילה, ואם תכינו אותו יום קודם – אז הוא בכלל יגמול לכם.
>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

בראוניז פקאן פרווה
אחרי שבוע כזה מגיע לנו פיצוי. ואם יש קינוח שהוא לא מאוד מושחת אבל נותן הרגשה שכן - זה כנראה בראוני פאדג'י ועסיסי. בגרסה הזו את החמאה מחליף שמן קוקוס, ועומד במשימה בכבוד רב, ומתווספים גם פקאנים, שמוסיפים שכבה של עושר. סיום מושלם לארוחה טובה (מאחלים לכם שיישאר משהו למחר).

שתהיה שבת שקטה!