ניסואז
מה שאנחנו מציעים לכם כאן זה לא עוד מתכון לסלט ניסואז, אלא את המתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לסלט ניסואז. בעלת המתכון, אורלי פלאי ברונשטיין, יודעת לספר שמדובר בגרסה האלגנטית ונטולת הגלוטן לסנדוויץ' התוניסאי, שהמהגרים מתוניסיה הביאו לניס שבצרפת. לנו זה ישר גורם לאהוב את הסלט הזה אפילו יותר (ולא שהיה חסר). סלט עם תפוחי אדמה, טונה וביצה שמבושלת בול - האם יש מנה אביבית נהדרת מזאת?

פאייה צמחונית
המהדרין יאמרו שבלי דגים ופירות ים אין פאייה. הם גם יגידו שבשום פאייה שהם מכירים אין עדשים כתומות. אז למרות שהכל אמת - בשבילנו המחבת הענקית הזאת היא פאייה לכל דבר, וששוטרי הפאייה יבואו לעצור אותנו. אז מה יש לנו כאן? אורז מלא, עדשים כתומות, המון ירקות טעימים (עגבניות, שעועית ירוקה, פטריות, אפונה, פלפל צהוב ועוד), קצת קשיו וגם צימוקים (בקטנה), שהופכים את העושר הזה למתפקע ממש. מדובר באמת במחבת שיש בה הכל, ואז עוד קצת - וכל זה בלי בשר.

סלט תרד וזוקיני
כמה ירקות יש לנו בארוחה הזאת, איזה כיף! כתוספת החלטנו ללכת על סלט שטעים חם או קר, ומורכב מזוקיני, תרד (שאפשר להחליף במנגולד) ולימון כבוש, שנותן בוסט רציני של טעם. מעל הכל מפזרים שקדים קלויים ופירורי לחם, ויש לכם את זה.

מילקי ביתי
יש כמה דרכים להכין מילקי בבית. אנחנו מחבבים את מתכון המילקי של השף יוגב ירוס, אבל בשבילו תצטרכו להכין קרם פטיסייר שוקולד, ואנחנו לא בטוחים שזה רלוונטי בימים אלה. לכן אנחנו פונים למתכון המילקי הפשוט יותר, של אסתי רותם, שמבוסס על איסנטנט פודינג ולוקח רק רבע שעה. אבל רגע, זה בטוח טעים? בטוח בטוח, מתכון אש.
שבת שלום ובשורות טובות.