סלמון בתנורסלמון בתנור היא מסוג המנות שתמיד באות טוב, כשבדרך כלל בכל בית יש כבר את המתכון המנצח שמכינים בקביעות. אנחנו לאחרונה אימצנו באהבה את המתכון של יעל קצב: מלא עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק), שום, לימון והנשק הסודי: קצת אריסה ולימון כבוש. כמה שזה טעים, ולא מסובך להכנה.מתכון: סלמון עם עשבי תיבול ולימון כבושתפודים מוקרמיםנישאר עם מתכונאית הבית שלנו יעל קצב לעוד מתכון שמיד מעורר נוסטלגיה מתוקה - ואם כבר הולכים על ארוחה חלבית - ברור שזה התירוץ המושלם להכין אותו. ההמלצה שלנו היא להגדיל כמויות כי מדובר במנה שתמיד נגמרת ראשונה ואין דבר כזה יותר מדי במקרה שלה. רצוי מאוד להשתמש בתבנית גדולה ולחשב את מספר תפוחי האדמה בהתאם לסועדים (ככל שהתבנית תהיה יותר גדולה, יותר תפודים יוכלו לקבל חום ישיר ואף אחד לא יישאר מקופח).מתכון: תפוחי אדמה מוקרמיםפאטושמתכון של מסעדת חג' כחיל שאי אפשר לפספס איתו. כביכול סתמי, אבל בזכות סומאק, זעתר וגבינה (ג'יבני או צפתית) - הוא הרבה מעבר לזה. טיפ לקרוטונים: אם יש בבית לחמניות, לחם או פיתות שכבר עברו את השיא - אפשר לשמן אותם בקצת שמן זית, לאפות בתנור וליצור קרוטונים מעולים.מתכון: סלט פאטוש של חג' כחילרולדת כדורי שוקולד וקצפתהבסיס של הרולדה הוא בצק כדורי שוקולד: מכינים בצק תערובת ממש כמו של כדורי שוקולד, עם הביסקוויטים הטחונים, השוקולד והמאה המומסים והכל, ומעבירים למקרר לשעה לפחות (כדי שהוא יהיה נוח לעבודה ולא יידבק לניירות האפייה כשמרדדים אותו). מקציפים שמנת עם סוכר ווניל, מורחים על בסיס כדורי השוקולד ומגלגלים בסבלנות ועדינות. זה כל כך יפה ומזמין לביס, שהאתגר הכי גדול הוא להמתין 3-4 שעות עד שהרולדה תתייצב בתוך המקרר.מתכון: רולדה כדורי שוקולד וקצפתבתיאבון!