השבוע אנחנו מקדישים את כל ארוחת השבת שלנו למתכונים של פסקל פרץ-רובין, אחת המתכונאיות שאנחנו יותר מעריכים, שכבר עשרות שנים משפיעה עלינו מתכונים ביתיים משובחים בספרים שהיא מוציאה ובאתר שלה, האתר הקולינרי של פסקל. ולמה אנחנו עושים את זה? פשוט כי בא לנו אוכל של בית, אבל שיהיה הכי טוב שיש.קציצות עוף עם חומוס וירקותאנחנו מתים על מתכונים שלוקחים חזה עוף ומצליחים לעשות ממנו מנה שמכובד להגיש בשולחן השבת, ואפילו בפסח או בראש השנה. וזה בדיוק מתכון מהסוג הזה: קציצות עוף שמתבשלות ברוטב עגבניות מזרחי (כמון, כורכום, הכל שם), בתוספת של קוביות דלעת וחומוס, וגם רצועות מנגולד, שיהיה.>> למתכון: קציצות עוף עם חומוס וירקותאורז עם שעועית אדומה וגזראורז חגיגי וטעים עם שעועית אדומה (אם אין לכם אנחנו מוכנים להעלים עין), גזר (לא לוותר!), צימוקים ותיבול של כורכום, כוסברה טחונה וטיפל'ה קינמון, שטעים לאללה בפני עצמו, אבל אפילו עוד יותר טעים בזכות שכבת התהדיג השמימית – אותן פרוסות תפוחי אדמה פריכות שמרפדות את הסיר בבישול ויוצאות ממנו שזופות וקריספיות להפליא.למתכון: אורז עם שעועית אדומה וגזרסלט גזר ופקאן סיני הכי טעים בעולםהוא אולי נראה לכם פשוט (והוא באמת פשוט), אבל מדובר בסלט הגזר הכי טעים שנחשפנו אליו מימינו. ונחשפנו. כמה טעים יכול להיות גזר, אתם שואלים? עם הרוטב והתוספות הנכונות – טעים עד השמיים.>> למתכון: סלט גזר ופקאן סיני הכי טעים בעולםסלט חצילים וגרגירי חומוסאת הסלט הזה אנחנו אוהבים בגלל האופן המושלם שבו הוא משלב ירק טרי - עגבניות, בצל, כוסברה - עם חציל מטוגן וגרגירי חומוס. טוב נו, אנחנו לא מצליחים לסרב לחצילים מטוגנים. תתבעו אותנו.>> למתכון: סלט חצילים וגרגירי חומוסטישפשטי - עוגת שקדים קלילהאצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר. הרבה עדות אימצו את עוגת הסולת והשקדים הזאת, וכל אחת העניקה לה שם משלה. אבל מה משנה השם כשיש משהו מתוק כל כך כל כך טעים לנשנש ליד התה? שבת שלום.>> למתכון: טישפשטי - עוגת שקדים קלילה