מפרום חצילים

אנחנו כבר מזהירים שאם תספרו מראש שזאת המנה שאתם מכינים לשישי - עוד אורחים יבקשו לקבל הזמנה. השילוב בין חציל מטוגן לבשר טחון הוא אחד השילובים הכי טעימים שיש, ואחרי הבישול ברוטב נוצרת סוג של קציצה אלוהית שקשה לעמוד בפניה. 

למתכון: מפרום חצילים מסורתי

פירה

לא חייבים להפגיז בחמאה ואפילו לא חייבים לפנק בחמאה או חלב כדי לקבל פירה קטיפתי וקרמי. הטיפ הכי טוב שיש לנו בנושא של פירה פרווה: אחרי שסיימתם לבשל את תפוחי האדמה, שמרו לפחות כוס ממי הבישול בצד. בזמן שאתם מועכים את החמודים האלה הוסיפו מהמים לפי הצורך - ותקבלו פירה במרקם אחיד וחלק. מומלץ לעשות זאת בהדרגה, כל פעם קצת, עד שתשיגו את המרקם הרצוי.

למתכון: פירה פרווה

פירה (צילום: shutterstock_inewsfoto)
פירה|צילום: shutterstock_inewsfoto

סלט קיץ

עגבניות מאוד טעימות עכשיו - לא משנה מאיזה זן, גודל או צבע. אנחנו מזמינים אתכם לגוון ככל העולה על דעתכם ולשלב כמה סוגי עגבניות בתוך הסלט הזה; את הצ'ילי האדום אפשר להמיר בפלפל חריף ירוק אם רוצים, וגם בעשבי התיבול - אם אתם מאוהבי הכוסברה דווקא - לכו על זה. 

למתכון: סלט עגבניות של קיץ

סלט עגבניות לקיץ (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט עגבניות לקיץ|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוגת שוקולד

אם אי פעם אתם צריכים עוגה טבעונית בשלוף - זה המתכון המנצח שכולם עפים עליו, תשאלו את קרן אגם. מה שהכי חשוב פה זה מרקם עסיסי ושוקולדיות שלא מרגישים בה שום חוסר.

למתכון: עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שוקולד טבעונית|צילום: נופר צור, mako אוכל