פשטידת ירקות ים תיכוניתפשטידה שעל הדרך תכניס אתכם למוד שבועות, ובעיקר תזכיר שפשטידות יכולות להיות מאוד קלות להכנה ועדיין מאוד טעימות. את הפשטידה הספציפית הזאת מכינים עם לקט ירקות קפוא, ובסיס של קרוטונים (קנויים או ביתיים) גרוסים.פשטידת ירקות ים תיכוניתפאייה של אורז, דג וירקותאם באמת יהיה חם בסוף השבוע כמו שאומרים שיהיה, הדבר האחרון שנרצה יהיה לעמוד מעל הכיריים יותר מהמינימום הנדרש. לכן בחרנו עיקרית שמצריכה מאיתנו ממש מעט התעסקות: מטגנים קוביות של דג, ואחריהן אורז וירקות (ביחד, ביחד), מוסיפים מים ותבלינים והיידה לבישול. תעשו את זה בסיר נחמד, ואפילו לא תצטרכו להעביר הכל לצלחת הגשה.פאייה של אורז, דג וירקותסלט ירקות עם פטה פריכהבאמצע השבוע אנחנו בדרך כלל לא משקיעים יותר מדי בסלט הירקות שלנו. מערבבים קוביות של מה שיש במקרר, קצת לימון קצת שמן זית וזהו. בשבת אנחנו תמיד חושבים איך לשדרג - ומצאנו שזאת אחת הדרכים הכי טעימות ומגניבות לעשות את זה: מוסיפים לסלט קוביות של פטה בציפוי פריך, שמוסיפות גם למרקם וגם לטעם, ואם אתם חושבים שאנחנו מתכוונים לטגן בשמן עמוק אתם סופר טועים. הכל אפוי.סלט ירקות עם פטה פריכהעוגת גלידה מהירהאל תתבלבלו, אף שמדובר בעוגה מהירה - צריך להכין אותה לפחות ארבע שעות לפני הארוחה, כדי שתספיק לקפוא כמו שצריך. אז מה מהיר בה? העובדה שמרגע שפתחתם את המתכון ועד שהתבנית עוברת למנוחה במקפיא עוברות משהו כמו 10 דקות. כפי שאפשר להבין מהזמנים לא מדובר פה בגלידה אמיתית, מהסוג המתמסר והנימוח, אלא בשמנת להקצפה מוקפאת עם וניל ואבקת סוכר, מה שאומר שצריך לאכול אותה ממש עם צאתה מהמקפיא, אחרת היא תימס. חושבים שתעמדו בזה?עוגת גלידה מהירהשבת שקטה!