קציצות
מה שטוב לעינב בובליל טוב גם לנו, ותראו את הגרסה שלה לקישואים ממולאים, אבל בדרך קצת אחרת ואם אתם שואלים אותנו, פשוטה יותר: פרוסות-טבעות של קישואים. את הבשר הטחון מערבבים עם ליבת הקישואים, תבלינים טובים ואחר כך מבשלים ביחד ברוטב עגבניות קטיפתי ועשיר. התוצאה: קציצות שזופות, יפהפיות וטעימות בטירוף.
סלט חצילים
אחד הסלטים הכי אהובים לשולחן שישי, וקל להבין מדוע: קוביות זהובות ורכות של חציל מטוגן, שום, פלפל חריף (איזה שאוהבים וכמה שאוהבים), כוסברה, חומץ וקצת קצת כמון. לאכול ככה עם כפית, על לחמנייה או חלה והכי כיף - אם נשאר לשבת בבוקר במקרר.

אורז
נכון שאין שום בעיה עם אורז לבן הכי פשוט וביתי שיש שתמיד עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, אבל מדי פעם מתחשק גם לגוון קצת עם תוספת. האורז הזה הוא יופי של פתרון - אפשר כמובן להשתמש באפונה קפואה ויש בו מלא עשבי תיבול שנותנים לו ארומות וטעמים, ומילה למתנגדי הכוסברה/פטרוזיליה: הטעמים בבישול מתעדנים מאוד, אז אין מה לחשוש. מהשמיר הקצוץ שמים פחות כי מדובר בטעם מאוד דומיננטי. מנה מצוינת ששווה לאמץ גם לאמצע שבוע כתוספת קבועה.
למתכון: אורז פילאף עם אפונה ועשבי תיבול

עוגת בננות ומייפל
מייפל זה כל כך טעים, בכל פעם מחדש, ויחד עם בננות זה בכלל שילוב היסטרי. הסוד כאן הוא בסדר הפעולות: קודם שופכים מייפל לתחתית התבנית, מוסיפים את הבננות בפרוסות או קוביות קטנות, מפזרים תערובת של אגוזים טחונים עם סוכר וקינמון ורק אז יוצקים את הבלילה של העוגה. הכל מתקרמל לבד מעצמו וזה כל כך טעים שלא בטוח שיישאר משהו לשבת בבוקר. אם רוצים את העוגה פרווה ולא חלבית זה פשוט מאוד: ממירים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.
למתכון: עוגת בננות מייפל הפוכה