קציצות ואורז
החיסכון של הזמן ושל כלי הבישול הוא כמובן יתרון, אבל הוא לא הסיבה העיקרית שהלכנו על דווקא עליו לארוחת שישי הקרובה. כשבוחרים מתכון של רעות עזר-אסרף לא נופלים, וגם פה תהיו בטוחים שאלה לא סתם קציצות ואורז, אלא כאלו כאלו טעימות במיוחד בתיבול מדויק ומצוין.
>> למתכון: קציצות בשר ואורז בסיר אחד
תוספת בטטות ותפודים
תוספת מושלמת בכל ארוחה, פחות משנה מה מוגש לעיקרית. זה יכול להיות צלי, דגים, עוף, קציצות - לא משנה מה - הפרוסות הפריכות והמתובלות האלה יתחסלו.
>> למתכון: תפוחי אדמה ובטטות בתנור

סלט שורשים
נכון אנחנו אוהבים להגיד הכי פשוט הכי טעים? זאת אחת המנות שמדגימות את זה היטב: 3 סוגי ירקות - שומר, גזר וקולרבי, ו-3 מרכיבים עבור הרוטב: שמן זית, מיץ לימון ומלח. את הירקות פורסים בעזרת מנדולינה, מערבבים עם מרכיבי הרוטב וזהו זה. קל כל כך וזריקת רעננות נדרשת לארוחה.

עוגת לימון
קודם כל, בשביל להכין את העוגה בגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה ואת החלב ממירים במים. עכשיו, יש גם טיפ של עדיקוש לעוגה אפילו יותר עסיסית - שהוא להכין סירופ לימון ולשפוך על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור, לפני שלב הזיגוג. עושים זאת ככה: מרתיחים רבע כוס מיץ לימון טרי עם כף סוכר, ומורידים מהאש. מוזגים על העוגה ומצננים. אחרי זה מוסיפים את הזיגוג, ואם רוצים מוסיפים גם קליפת לימון או ליים מגוררת.

בתיאבון!