מרק קרם כרישה
למרות הכרישה ותפוחי האדמה, זהו לחלוטין לא מרק וישיסואז קלאסי או תקני, אבל הוא לא פחות מעולה ואפילו פרווה. הכמות לא ענקית כי מדובר בכל זאת במרק די משביע ואם אתם רוצים להכין אותו סמוך לארוחה - קחו שעה.
אורז אטריות
אם אורז שמנוני מרתיע אתכם - זה אולי לא המתכון בשבילכם, אבל כל מי שאכל ממנו לא יכול להתכחש לכמה הוא טעים וגם אם ממש רוצים אפשר להוריד קצת מכמות השמן. קלאסיקה שבקלאסיקות.
בשר עם חצילים ועגבניות
כשחן מזרחי, שאתם יותר מכירים בתור "חן במטבח", הוציאה ספר מתכונים - מיהרנו להתנפל עליו ולהוסיף אותו למדף ספרי המתכונים שלנו, וכל סיר מוכיח לנו מחדש כמה הוא נהדר: המתכונים של חן לא רק אסתטיים ומגרים, הם גם כתובים בצורה כל כך ברורה ומסודרת, שגם בשלנים פחות מנוסים מוצאים את עצמם מרימים סירים לתפארת ומאכילים את יקיריהם במנות מעולות. הפעם זה תבשיל בשר עם חצילים נימוחים ועגבניות שרי מתקתקות ואין סיכוי שתישאר טיפ ממנו.
>>תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
סלט כרובית
בלא מעט ארוחות שישי אנחנו משלבים כרובית, אבל לרוב מדובר בכרובית מבושלת, אפויה או מטוגנת. הפעם דווקא הגרסה שלה מגוררת מככבת פה, בסלט עם שקדים קלויים, משמשים, בצל סגול ועשבי תיבול. טעים ומרענן.
עוגת שיש
חשוב לציין שלמרות שהמתכון חלבי, ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ובכך להפוך אותו למתכון פרווה לכל דבר ועניין. מלבד לקערה שבה ממיסים את השוקולד, את שאר המרכיבים מערבבים באותה אחת וזהו זה.