בשר מפורק
בישראל מאוד אוהבים בשר מפורק, וקל להבין למה: אפשר לגוון עם רטבים שונים, אפשר להכניס ללחמנייה, לחם, פיתה וכו' ואפשר גם לאכול ככה לצד פחמימה כמו אורז, פתיתים או פירה. כאן יש מתכון טוב ודי בסיסי לבריסקט (נתח חזה בקר) ברוטב שמזכיר יותר צלי צרפתי מאשר את רוטב הברביקיו המעושן שלרוב נהוג לצרף לו. אם אתם שואלים אותנו, כך זה יותר מתאים לארוחת שישי.
פירה
בלי תועפות חמאה ובלי שמנת או חלב, רק תפוחי אדמה ומלח. שימו לב שאתם שומרים את מי הבישול של התפודים, כי הם יקנו לפירה מרקם קרמי אפילו שאין פה שמן או חמאה.
נזיד שעועית ופטריות
אל תיבהלו מהמילה "נזיד", שמשדרת משהו כבד וחורפי ובעיקר מבהילה כי לרוב המשמעות שלה היא בישול ארוך, השריות וכולי. המתכון של ברק יחזקאלי כולל שלושה סוגי שעועית, ואפשר לגמרי לגמרי להשתמש בשימורים או שעועית מבושלת קפואה. מדובר באופציה צמחונית מעולה שהולכת מושלם עם הפירה, וכבונוס היא גם פשוטה ומהירה להכנה.
למתכון: נזיד שעועית ופטריות בקלי קלות
סלט עגבניות
ולצד כל האוכל החם חייבים גם משהו חמצמץ ופרשי, אז קבלו סלט עגבניות שרי עם זיתים וקצת צנוברים קלויים כי אנחנו בכל זאת חיים במזרח התיכון.
למתכון: סלט עגבניות שרי וזיתים
עוגת שוקולד
קיימת איזו סטיגמה על עוגות טבעוניות בכלל ועל עוגות שוקולד טבעוניות בפרט, תשאלו את קרן אגם, שהייתה מכינה את העוגה הזאת בגלל חבר טבעוני של הבת שלה ואחרי שהילדים היו שואבים אותה, הייתה מגלה להם שהיא טבעונית והיו משחררים "איכס" אוטומטי. עוגת השוקולד הזאת לא רק עסיסית ולחה, יש עליה תוספת של קרם שוקולד מפנק ואנחנו בטוחים שגם אצלכם יעופו עליה.